Lierse gelijk in Aachen

Anthony Van der Planken

Lierse heeft in een oefenpot op het veld van het Duitse Alemannia Aachen een mooi resultaat neergezet. De leider van de tweede Bundesliga kon zich pas in blessuretijd naast de rode lantaarn van de Jupiler League zetten.

Al na twee minuten leek Lierse te scoren. De scheidsrechter keurde een doelpunt van Dreesen echter af vanwege vermeend handspel. Lierse liet de moed niet zakken en kwam na een kwartier dan toch op voorsprong. Mrdja werd gehaakt in de zestien en zette zelf de penalty om: 0-1.

Lierse bleef goed voetballen en kwam vlak na het uur op 0-2. Opnieuw was Mrdja gevaarlijk, opnieuw werd hij neergelegd en opnieuw legde hij de strafschop zelf binnen. Toch kwam Aachen nog terug. In de laatste tien minuten sloeg de leider uit de tweede Bundesliga nog twee keer toe, waarvan één keer in blessuretijd. Echte Duitsers dus.