Vandelannoite: "Basisplaats is niet evident"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vandelannoite: "Basisplaats is niet evident"
Foto: © SC

Jason Vandelannoite was bij Club Brugge één van de revelaties van de heenronde. De jonge verdediger pikte regelmatig zijn wedstrijdje mee en stond ook telkens zijn mannetje. Met het vertrek van Marek Spilar komt Vandelannoite plots zelfs dicht bij een basisstek. Op clubbrugge.be doet hij zijn verhaal.

"Toch wordt het moeilijk om de basis te halen", aldus Vandelannoite. "Ook Philippe Clement kan worden uitgespeeld als centrale verdediger, maar hij is volgende week tegen Brussels geschorst. Daarom hoop ik vrijdag stiekem op een basisstek. De week daarop keert Phille terug en is Joos Valgaeren misschien ook weer fit. Ik besef dus maar al te goed dat die basisplaats niet zo evident is. Zij zijn allebei heel ervaren verdedigers, ik heb amper een handvol wedstrijden op topniveau gespeeld. Voor mij komt het er nu op aan om mij volop in te zetten en het de trainer bij zijn keuzes zo moeilijk mogelijk te maken."

“Mijn hele leven bij blauw-zwart spelen, zou heel mooi zijn natuurlijk", gaat Vandelannoite verder. "Maar als ik ooit de kans krijg om in Engeland aan de slag te gaan, dan zou ik toch wel eens de stap willen wagen. Daarbuiten heb ik ook een boontje voor Feyenoord. Het heeft zelfs niet veel gescheeld of ik had daar al gespeeld. Enkele jaren geleden kwamen de Rotterdammers immers met een concreet voorstel op de proppen. Op enkele details na was alles geregeld, maar in extremis hebben we alsnog de deal afgeblazen. Mijn moeder wou dat ik eerst mijn studies voortzette. Maar als Feyenoord ooit opnieuw interesse toont, dan wil ik daar toch eens grondig over nadenken."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties