Conceiçao kwam alleen als hij won

Ronny anthonis
| 0 reacties
Conceiçao kwam alleen als hij won
Foto: © SC

Fantastische televisie die ene woensdagavond, VTM kon het zich niet smakelijker gewenst hebben. De nieuwe Gouden Schoen was ei zo na te laat om zijn troffee in ontvangst te nemen. De Portugees Sergio Conceiçao kwam de zaal binnen gestormd in ware celebrity-stijl met een horde veiligheidsmensen rond zich. De Portugees was zijn vrouw gaan ophalen in Duitsland en maakte een tussenstop in Luik voor nieuwe kleren. Het vliegtuig van zijn vrouw had echter vertraging en het was mistig op de autostrade. De spanning was te snijden maar toch kon de Portugees, schijnbaar als getimed, op het nippertje toch in Oostende geraken.

De verklaring van Conceiçao werd door Het Nieuwsblad nader onderzocht en wat bleek ... er landde slechts één vliegtuig uit Lissabon in Düsseldorf die dag en het landde zelfs nog te vroeg. Volgens Het Nieuwsblad werd de Portugees doodleuk gesignaleerd in een Brussels restaurant. Het bewust restaurant kon zelfs bevestigen dat het verhaal waar was, maar het uur van het bezoek werd verzwegen. Feit is dat de uitslag van de Gouden Schoen zowat een uur op voorhand bekend is. Toeval of niet, Brussel - Oostende is een ritje van ongeveer, inderdaad, één uur. 

Volgens sommmigen wou de Portugees niet komen als hij niet zeker wist dat hij won, dit verhaal kan de geruchten alleen maar harder maken. "Ik heb alleen voor de deur van de zaal even gewacht tot het zeker was dat ik won", was de enige reactie van de nieuwe Gouden Schoen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties