Kameroen oppermachtig tegen Angola

Dirk Pieters

Wie anders dan Samuel Eto'o zorgde voor de mooie overwinning van Kameroen in de Africa Cup. De aanvaller van FC Barcelona zorgde met zijn hattrick voor een makkelijke 3-1 zege tegen Angola. Op deze manier gaf Kameroen ineens zijn visitekaartje af.

Angola begon zeker niet slecht aan de wedstrijd, maar het was Kameroen dat het eerste wist te scoren. Eto’o knalde een vrije trap staalhard tegen de netten. Toch liet Angola zich niet doen en amper tien minuten kwam het al opnieuw op gelijke hoogte. Akwa werd in de zestien onderuit gehaald door Soulymanu en de bal kwam op de stip terecht. Voor Flavio was het een koud kunstje om de 1-1 op het bord te zetten. Maar nog was het niet gedaan. Vijf minuten voor rust was daar weer diezelfde Eto’o die voor een doelpunt zorgde. De aanvaller kopte een  corner van Rudolphe Douala tegen de touwen. Kameroen mocht gaan rusten met een verdiende voorsprong.

Ook in de tweede helft speelde Kameroen op een hoog niveau. De ploeg liet zien dat het uit is op revanche. Angola speelde zeker niet slecht, maar moest ook in de tweede helft het onderspit delven. Eto’o zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-1 eindstand.

Eto’o was niet te stoppen en dat zal Angola geweten hebben.