Ruime zege voor Rangers

Jimmy Wouters

Glasgow Rangers heeft een vrij makkelijke en ruime overwinning geboekt. In eigen Ibrox Park werd Livingston met 4-1 huiswaarts gestuurd.

De Rangers, met Thomas Buffel in de basis, begonnen voortvarend aan het duel. Al na zeven minuten spelen bracht Kris Boyd, pas overgekomen van Kilmarnock, zijn team al op voorsprong. Veel moeite moest hij niet doen, want het schot Peter Løvenkrands kwam pardoes voor zijn voeten waarna hij simpel binnen kon tikken.

Livingston trok vervolgens fel ten aanval. De ploeg kreeg bijgevolg enkele uitstekende kansen via onder meer Wes Hoolahan en Paul Dalglish. Vlak na rust werden de bezoekers dan beloond voor hun strijdlust na een werkelijk schitterend doelpunt van Vincze

De Rangers reageerden echter onmiddellijk. Weer was het Boyd die voor de treffer zorgde. In de laatste minuten zorgde Dado Prso met twee treffers nog voor de ruime 4-1 overwinning. [AN]