Develer, de jonge spits van Lierse

Bart Hermans
| 0 reacties
Develer, de jonge spits van Lierse
Foto: © SC

De jeugd krijgt deze dagen volop zijn kans bij het noodlijdende Lierse. De prestatie die de 17-jarige Kane Develer afgelopen weekend bij Lierse afleverde, mocht er best wezen. Een mooie wedstrijd voor Develer, die pas zes maanden bij Lierse speelt.

“Ik wilde absoluut laten zien dat ik bikkelhard kan zijn in de duels, en het allerbelangrijkste, dat ik er honderd procent voor ga.” De aanvaller uit Sint-Genesius-Rode speelde vorig seizoen nog in tweede provinciale bij SK Beersel-Drogenbos, waar hij op 15-jarige leeftijd al bij de A-ploeg meespeelde. Daar viel hij op bij de Lierse-scouts en werd hij naar het Lisp gehaald. Tot Nieuwjaar speelde hij mee met de beloften, maar toen de jongeren kans kregen om mee te trainen met de A-kern volgde er al snel een selectie. 
“Dit was mijn eerste selectie en ik mocht al meteen opdraven. Ik had het eigenlijk niet verwacht. Maar door de achterstand wist ik dat de trainer iets aanvallend wilde proberen en dan heeft ie mij gedropt.” 

Develer was vorig jaar in tweede provinciale goed voor vijftien goals. “Ik zeg altijd: het is belangrijk dat je in je eerste duel laat zien wie je bent. En dat heb ik gedaan. Ik heb getoond dat ik er honderd procent voor ga. Ik merkte wel dat het niveau hoger lag. Je komt tegen struisere en sterkere tegenstanders, de balcirculatie en het tempo liggen hoger. Vooral in duelkracht kan ik nog verbeteren.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties