Kanacki blij maar realistisch

Bart Hermans
| 0 reacties
Kanacki blij maar realistisch
Foto: © SC

Zivica Kanacki toonde zich tijdens de persconferentie na KVM-Virton heel realistisch.

“Voor buitenstaanders lijkt het misschien een beetje verrassend dat we in het laatste kwartier van de wedstrijd Virton op de knieën dwongen, terwijl we eerder meestal zelf de match uit handen gaven in de slotfase. Maar wie KV de laatste weken heeft zien spelen, weet dat dit eraan zat te komen: we stonden al enkele weken vanuit een solide organisatie te voetballen, het was alleen wachten tot we ons scorend vermogen wat konden opkrikken."

"Ik wil uit naam van de gehele technische staf én de spelersgroep de supporters, schitterend aangevuurd door Mark Uytterhoeven, bedanken. En zelf wil ik mijn groep bedanken. Het stuk dat in de weekendeditie van een krant verscheen over KV heeft ons gekwetst, en ik ben dan ook heel blij dat mijn spelers aangetoond hebben dat ze wél weten waar ze mee bezig zijn. We behaalden een mooie overwinning, al is dat allerminst een reden om te gaan zweven. In de eerste helft kwamen we op achterstand door te laks reageren in de zestien meter. Vervolgens creëerden we wel een aantal kansen, maar we vergaten die af te maken. Tijdens de rust voelde ik echter wel dat mijn spelers nog in de overwinning geloofden, en met de steun van onze achterban konden we in de tweede periode de scheve situatie rechtzetten. Wat me vooral tevreden stemde was de manier waarop dat gebeurde. Mijn spelers behielden de rust en het overzicht en begonnen niet blind de bal naar voor te keilen. In de plaats van overhaast naar voor te stormen en met zeven mensen voor de bal te gaan spelen, behielden we de organisatie en bleven we kalm naar een voetballende oplossing zoeken. De verlossing kwam er pas diep in de wedstrijd, maar als er één ding is dat we de laatste weken geleerd hebben, dan is het dat een wedstrijd negentig minuten duurt. Onze grote kracht was ons geduld. En het geluk mocht ook wel ’s aan onze zijde zijn, hé."

"Een niet onbelangrijk lichtpunt was het grote aantal kansen dat we creëerden. Da’s al een hele vooruitgang. Tijdens de pauze was ik enigszins verontrust doordat we teveel met de kansen morsten. Sommige spelers wilden te graag scoren en namen net daardoor de verkeerde beslissingen in de zone van de waarheid. Daar mogen we natuulijk ook niet blind voor zijn. Er is nog veel werk aan de winkel, laat dat duidelijk zijn. Maar ik heb er meer dan ooit vertrouwen in. Ik zie een groep spelers die voor elkaar willen vechten, die geconcentreerd en gemotiveerd zijn. "

"In het klassement schuiven we door deze overwinning een beetje op, maar we staan nog nergens. Daarom is het belangrijk dat we de komende weken in een kleine serie van een aantal overwinningen en gelijkspelen lukken. Volgende week wacht met Bergen een ernstige kandidaat voor de titel in tweede klasse. We trekken daar naartoe met het surplus aan vertrouwen dat we uit de overwinning tegen Virton geput hebben, maar dat impliceert niet dat we gaan afstappen van ons spelsysteem. Het blijft de opdracht om vanuit een coherente organisatie te voetballen, en waar mogelijk pittig uit te breken. Tot het einde van het seizoen gaan we trachten te spelen zoals tegen Virton: met eenzelfde enthousiasme, eenzelfde ingesteldheid en eenzelfde mentaliteit.”
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties