Mogelijke kentering bij KVM

Bart Hermans
Mogelijke  kentering bij KVM

KV Mechelen won deze zespuntenwedstrijd tegen Excelsior Virton met 3-1. Na een zeer spannende wedstrijd konden de Maneblussers in de slotfase afstand nemen van de goed georganiseerde bezoekers.

Malinwa moest noodgedwongen met een andere defensie spelen t.o.v de vorige wedstrijd. Verlinden en Masina waren gekwetst en werden vervangen door Van Zundert en De Pauw.. Pieter Crabeels kwam na een lange revalidatie voor het eerst dit seizoen bij de kern en zat op de bank.

Mark Uytterhoeven kwam ook nog eens naar het voetbal kijken en zorgde ervoor dat de supporters negentig minuten als een echt twaalfde man fungeerden. Het was Malinwa dat voor het eerste gevaar zorgde, Van Zundert zijn kopbal ging tegen de paal. De reactie bleef niet uit en wanneer de bezoekers een hoekschop kregen was het raak via Tehoue. KV Mechelen leek aangeslagen en het duurde een tijdje voor ze reageerden. Op aangeven van Peeters knalde de vrijstaande De Pauw onbegrijpelijk over. Beide ploegen speelden slordig en konden in het tweede kwartier niet veel moois op de mat brengen. Even na het half uur kwamen de Manelussers er toch weer door. Zowel Van Briel als Ribus probeerde het maar doelman Werner liet zicht niet verslaan. De thuisploeg voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing en bleef op zoek gaan naar de 1-1. De Pauw speelde Patje ‘Boem Boem’ mooi aan maar deze joeg de bal over. Malinwa bracht naarmate de eerste helft vorderde beter voetbal, maar Excelsior Virton hield stand.

In de tweede helft viel Crabeels in voor een bleke Camus. Ook bij Virton was er een wissel: Clerc kwam in de plaats van Raguet. De Mannen van Kanici hadden blijkbaar een stevige preek gekregen tijdens de rust want ze creëerde de ene kans na de andere. Onder aanvoering van het schitternde Mechelse publiek stoof ‘De Ploeg van ’t stad’ naar voor. Toch was het oppassen voor die dodelijke counter van de Walen, bijna was het zover maar doelpuntenmaker Tehoue besloot in het zijnet. Vanaf dan was alles KV Mechelen wat de klok sloeg. Op aangeven van Goots knalde Ben Van Briel met een soort over. De geelroden bleven nu maar komen en dit resulteerde in de oververdiende gelijkmaker. Thys legde perfect in loop van Peeters die staalhard de bal in doel trapte. Bezoekende speler Belhocni werd het even allemaal te veel en toen hij iets te stevig doorging op Dhont mocht hij gaan douchen met een tweede gele kaart.  Virton kwam er helemaal niet meer aan te pas en het was wachten op het bevrijdende doelpunt. Er volgde een hele resem van kansen maar de bezoekers hielden stand. Desondanks bleef de twaalfde man de ploeg vooruit brullen en op vlak voor het einde gebeurde het dan toch. Na een corner kwam de bal in het pak terecht en daar kon Dhont de 2-1 binnenknallen. Het scarletstadion Achter de Kazerne ontplofte en de spelers gingen zowaar bijna in de tribunes hun doelpunt vieren. De scheidsrechter had het blijkbaar niet goed begrepen en Dhont kreeg geel voor zijn vreugde-uitbarsting. Virton had nog maar net terug afgetrapt wanneer Thys oog in oog met Werner kwam, hij scoorde de 3-1 in twee tijden.

Dit moest de match van de omkentering worden volgen Uytterhoeven. Of het dat was moeten de volgende wedstrijden uitwijzen maar het is alvast een goed begin. Malinwa kruipt uit de degradatiezone terwijl Virton dringend punten nodig heeft de volgende weken.