Spetterend duel in Celtic Park

Jimmy Wouters

Celtic heeft onverwacht twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Dundee United. De thuisploeg gaf een 3-1 voorsprong in de slotfase alsnog uit handen.

Het waren verrassend genoeg de bezoekers die het beste aan de wedstrijd begonnen. Zo was Dundee enkele malen dicht bij de openingstreffer, maar Adam Virgo behoedde Celtic voor een vroege achterstand. Na negen minuten was het Celtic zélf dat op voorsprong kwam via een kopbaldoelpunt van John Hartson. Vlak voor rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Na een mislukte kopbal van David Fernandez kon Alan Archibald er eenvoudig 1-1 van maken.

Celtic sloeg onmiddellijk na de herneming genadeloos toe. Maciej Zurawski schoot met zijn zevende treffer van het seizoen de 2-1 op het bord. Even later leek Stilian Petrov de wedstrijd te beslissen, maar tien minuten voor tijd kwam Dundee via Lee Miller terug tot 3-2. In de slotfase nam Dundee alle risico's en het was uitblinker Fernandez die voor de verdiende gelijkmaker zorgde. [AN]