Rangers met de billen bloot

Dirk Pieters

Glasgow Rangers is uitgeschakeld in de strijd om de Schotse FA Cup. De ploeg ging op eigen veld met de billen bloot tegen Hibernian. Op het eigen Ibrox verloor de club met 0-3.

Hibernian was de hele wedstrijd de betere ploeg en won dan ook oververdiend. Rangers-doelman Ronald Waterreus beleefde geen al te beste wedstrijd en mocht zich driemaal omdraaien. In de eerste helft kregen de Hibs enkele kansen, maar scoren deden ze niet. Ook Glasgow Rangers deed goed mee, maar kwam steeds een goede keepende Simon Brown tegen.

In de tweede helft lukte het dan wel voor de bezoekers. Vijf minuten na rust opende Garry O'Connor met een kopbal de score. Dat was het begin van sterke helft van Hibernian. Rond het uur zorgde Ivan Sproule op aangeven van O’Connor voor de verdubbeling. De Rangers kregen nog de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar ex-Feyenoorder Thomas Buffel verprutste een niet te missen kans. In de laatste tien minuten zorgde Chris Killen voor de 0-3 eindstand.

Het ziet er steeds slechter en slechter uit voor Glasgow Rangers. In de competitie is het verschil met Celtic al te groot en ook in de FA Cup en de League Cup liggen The Gers er al uit. [AN]