Ghana probeert het nu met Owusu

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ghana probeert het nu met Owusu
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat een poging mislukte om Freddy Adu voor Ghana te laten uitkomen op het komende wereldkampioenschap, gaat de Ghanese voetbalbond hetzelfde proberen met Quincy Owusu-Abeyie. Het zou de aanvaller die furore maakte met Nederland op het WK voor spelers onder de twintig jaar afgelopen zomer graag gebruiken. Deze winter nog verruilde het talent Arsenal voor het Russische Spartak Moskou.

Kwasi Nyantakyi, de voorzitter van de Ghanese voetbalbond, zei tegen Skysports het volgende: "Hij is een Ghanees die genaturaliseerd is tot een Nederlander en speelt voor Jong Oranje. Maar door de nieuwe Fifa-regel - Owusu-Abeyie speelde nog nooit in het eerste elftal van Oranje - kan hij nog steeds voor Ghana uitkomen. Ik denk dat dit een unieke kans voor hem is om een WK te spelen en om voor zijn roots uit te komen op het wereldpodium. Hij zal een keuze moeten maken."

Owusu-Abeyie speelde voor alle nationale jeugdelftallen in Nederland. Hij kan door zijn leeftijd nog altijd overstappen naar Ghana, het land waar zijn ouders vandaan komen. De Ghanese voetbalbond denkt dat dit aanbod zwaar zal wegen voor Owusu-Abeyie.






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties