Vernoemde spelers spreken

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
Vernoemde spelers spreken
Foto: © SC

Gisteren heeft de Belgische voetbalwereld een nieuwe Chinese kaakslag toegekregen. Vandaag wassen de beschuldigde spelers, zoals verwacht, hun handen in onschuld. Een overzicht.

Cliff Mardulier: “Belachelijk dat ik genoemd word. Ik belandde gewoon op de bank door een keuze van de trainer, die voor meer ervaring in doel opteerde. Ik heb met heel die omkoopaffaire rond Ye niets te maken. Ik weet dus absoluut niet waarom ik nu plots word genoemd. Ik zal zeker met mijn raadsman overleggen welke stappen ik kan ondernemen. Eigenlijk was ik heel benieuwd met welke nieuwe namen het programma zou uitpakken. Ik schrok me een bult toen ik plots werd genoemd. Wat voor onzin.”

Mardulier mag zich vanmorgen in ieder geval aandienen op het bureau van Lierse-voorzitter Theyskens om tekst en uitleg te geven. 

Laurent Denis: “Het is zeer goedkoop om met anonieme getuigen te werken. Die zeggen om het even wat. Die zeven matchen, dat is om te lachen. Als Gent-La Louvière genoemd wordt, verwijs ik naar het hallucinante doelpunt van Boussoufa. Dat kan je niet voorspellen. Hoe dan ook, mijn reputatie wordt hier te grabbel gegooid. Laster en eerroof ook, want noch ik, noch meneer Gaone, noch Bodart hebben de kans gekregen om te reageren.”

Dusan Belic: “Eens te meer wordt mijn naam besmeurd zonder ook maar het minste bewijs dat ik bij de zaak betrokken zou zijn. Een schande. Panorama heeft me geconfronteerd met de beelden van onze matchen tegen La Louvière en Cercle. Ik heb mijn commentaar daarop mogen geven. Maar wat zie ik? Dat ik niet eens aan bod kom in de uitzending. Wat moeten jongens als Mardulier en Bourdon nu wel denken? Willen ze die jongens kapotmaken? Als de beschuldigingen te ver gaan, grijp ik in. Dan komt er een klacht. Aan die tegendoelpunten in de match tegen La Louvière kon ik trouwens niets doen. Zij scoorden elke keer vanuit de kleine rechthoek.”

Gunther Van Handenhoven: “Ik heb Allatta maar een keer of twee gesproken na een training. En verder dan: 'goeiedag' en 'hoe is't' ging dat niet. Ik ben nooit benaderd geweest om matchen te beïnvloeden. Ik val gewoon van mijn stoel van verbazing. Hier klopt niets van. Ik sta recht in mijn schoenen.”

Paul Put: “Ik weet niet wat ik nog moet doen om duidelijk te maken dat ik met heel die affaire niets te maken heb. Telkens weer word ik beschuldigd zonder dat er enig bewijs voor is. Ik pik dit niet langer. Ik dien zeker klacht in wegens laster en eerroof.” [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties