Hiddink wil halftijds werken voor Engeland

Hiddink wil halftijds werken voor Engeland
Foto: © SC

Guus Hiddink heeft nu ook zelf aangegeven dat hij geïnteresseerd is in de job van Engels bondscoach. De Nederlander gaf wel te kennen dat hij dit niet voltijds wil doen, maar wel halftijds.

Hiddink: "Ik zal mijn contract bij PSV Eindhoven niet verbreken, maar het is mogelijk om de taken als bondscoach van Engeland te doen de eerste twaalf maanden. Het is iets dat ik nu ook doe als coach van het Australische nationale team. Londen is slechts op een uur reizen van Eindhoven, zodoende is de afstand geen probleem. Ik ben het gewend om met reiskoffers te leven."

Hiddink heeft bij Australië een contract tot het Wereldkampioenschap van komende zomer in Duitsland. Taken zoals het scouten van de tegenstanders en Australische spelers laat de coach van PSV over aan zijn assistent-coach Johan Neeskens. Het is zelfs zo dat hij er niet bij zal zijn als Australië de kwalificatiewedstrijden speelt voor het Aziatisch Kampioenschap. Bij PSV heeft Hiddink een contract tot 30 juni 2007.

Toch lijkt het weinig waarschijnlijk dat de Engelse Voetbalbond akkoord zal gaan. Zodoende lijkt op dit moment Martin O'Neill topkandidaat te zijn voor de positie van Engels bondscoach. Dit kan echter over een week al niet meer het geval zijn. O'Neill zou immers deze week gesprekken houden met de voorzitter van Newcastle United, Freddie Shepherd. Newcastle is immers op zoek naar een nieuwe coach nadat men vorige week Graeme Souness heeft ontslagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties