Analyse Degradatiestrijd wordt aangescherpt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Degradatiestrijd wordt aangescherpt
Foto: © SC

Na de 19de speeldag blijkt de degradatiestrijd in volle hevigheid te gaan losbarsten. Blijkbaar vindt Zultse  niet de goede kadans om een weg te banen naar de veilige zone. Wie dat wel doet is Exc. Kaart dat na de recente winst over Zultse is gesprongen en met vier punten voorsprong die beslissende fase ingaat. Anderzijds lieten de clubs uit de topvijf geen puntenverlies aantekenen.
 
Bij Stand. Luik kon Dames Zultse VV welgeteld 33 minuten de netten ongeschonden houden. Eens Cecile Carnol de Waalse openingstreffer inknalde kwam de thuisaanval onder stoom. Vanaf dat ogenblik scoorde de thuisploeg op geregelde tijdstippen, m.a.w. om de 10 minuten een doelpunt. Slechts na zeven voltreffers kon Zultse tweemaal tegenscoren. Feit is dat de situatie van de Oost-Vlaamse club zeer precair wordt want vier punten ophalen om alsnog op gelijke hoogte te komen met Kaart wordt geen makkie.
 
Het voornoemde Exc. Kaart wist tegen VCD E. Aalst een tweede zege op rij te scoren na een weliswaar spannende partij. In de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong via een verre vrije trap van Jill Daneels. Vreugde die echter maar van korte duur was want Aalst liet niet begaan want dat nog voor rust hesen de ajuintjes zich langszij.
 Na de hervatting bleek Kaart blijkbaar gevat alle troeven op tafel te werpen. Aalst werd teruggedrongen en via snelle combinaties zorgde Andrea Gooris ervoor dat de thuisploeg weer aan het commando kwam. Het countervoetbal van de bezoeksters mocht er ook wezen want Kaart-doelvrouw Cindy Pauwels moest de bezoekende gelijkmaker toestaan. In het slotkwartier zou Kaart die belangrijke winst boeken via Stefanie Leys die vanop de stip Aalst schaakmat zette.
 
Bij Oud-Heverlee Leuven kon landskampioen Rapide Wezemaal nog eens met de drie punten huiswaarts keren. Dit was dan 2 jaar geleden dat boeman OHL nog eens op eigen veld kon worden verslagen. In de eerste helft bakte Wezemaal er niks van. Het agressieve verdedigen van de thuisploeg gaf vooral Femke Maes zelden de nodige bewegingsvrijheid. Evident dat de brilscore nog op het bord prijkte bij rust.
 
Na de hervatting stond een aander Wezemaal op de grasmat. De thuisploeg werd bij momenten dolgedraaid en dat leidde uiteindelijk naar de bezoekende openingstreffer via Kristel Verelst. De landskampioen bleef het spel maken en beheersen al bleef het wachten tot in de slotseconden voor de bezoeksters om zegezekerheid vast te leggen met de verdubbeling van Imke Courtois.
 
Dichtste achtervolger RSC Anderlecht kreeg het bij middenmoter Sinaai Girls niet onder markt. In een aantrekkelijke eerste helft klom Anderlecht op voorsprong en dat betekende een gevleide winstmarge. Toen thuisdoelvrouw Van Trier gekwetst op de grond lag werd dit door de vlaggeman gesignaleerd hoewel dit door de ref werd genegeerd. Op dat moment kogelden de bezoeksters de verdubbeling tegen de touwen. Bij Sinaai verwees men naar een gelijkaardige fase in de eerste helft toen Anderlecht-doelvrouw Gave Van Poucke geblesseerd op de grond lag en de ref toen wel op het gevlag van zijn assistent reageerde.
 
In het ,,dorpse-derby’’  tussen Lentezon Beerse en K. Vlimmeren Sp. bijgewoond door een talrijk publiek wist uiteindelijk de thuisploeg de winst binnen te rijven. Het enige doelpunt van Janice Cayman in de prille openingsfase bleek genoeg voor de volle pot. Het betekende voor Lentezon de vijfde zege op rij waarbij in bijna 350 minuten de Beerse-defensie zich niet liet verschalken.
 
KVK Tienen moest er alles uitpersen om WS Woluwe alsnog onder de knie te houden. Aanvankelijk nam Woluwe voorsprong alhoewel Tienen via Meers terugsloeg. Slechts na rust verscheen Tienen in haar echte gedaante. Meestal werden gevaarlijk standjes voor het Woluwe-doel door een attente bezoekende doelvrouw Willems gepareerd. In de slotminuten kon alweer Meers op een tweede lucratieve assist van Brenda Das de winninggoal scoren.
 
Wat de partij tussen Opex Girls Oostende en Zuid-West Vlaanderen betreft: daar kunnen we kort in zijn. Bij rust was de kustploeg al getorpedeerd door een half dozijn Zuid-West voltreffers. Na de hervatting kwamen daar nog negen bommen bij. Markant en schrijnend voor eersteklasse-voetbal: in zijn laatste 5 wedstrijden scoorde de Oostendse hekkensluiter één doelpunt en incasseerde maar liefst 60 doelpunten. Conclusie: eerste klasse totaal onwaardig.
 
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties