Alavés topper in coaches ontslaan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Alavés topper in coaches ontslaan
Foto: © SC

Is dit eigenlijk nog nieuws? De Spaanse club CD Alavés moet alweer op zoek naar een nieuwe trainer. Het ontsloeg al voor de derde keer dit seizoen zijn oefenmeester. De excentrieke voorzitter Dmitry Piterman stuurde Juan Carlos Oliva de laan uit omdat de twee van inzicht verschilden.

Het ontslag komt niet meteen verwacht want de Basken waren bezig aan een goede serie onder leiding van Oliva. Uit de vijf wedstrijden die Alavés speelde onder zijn leiding - Oliva is nog maar een maand in dienst - haalde het tien punten. Alavés klom daardoor weg van de laatste plaats en parkeert nu op de vijftiende stek.

En toch is Piterman niet tevreden. Hij ziet trainers namelijk als een noodzakelijk kwaad. Het liefst zou hij het allemaal zelf doen, maar bij gebrek aan een diploma heeft hij iemand anders nodig. Piterman duldt echter geen tegenspraak en dat lijkt Oliva fataal geworden te zijn. De coach had bij zijn aanstelling gezegd dat hij zelfstandig - zonder inmenging van bovenaf - wilde werken.

In november had Piterman ook al zijn handlanger Chuchi Gomez Cos weggestuurd. Hij mocht wel aanblijven als adviseur van de voormalige deelnemer aan de Olympische Spelen van Barcelona. Cos had op zijn beurt al Rafael Montfort vervangen die nog voor het seizoen begon zijn biezen mocht pakken in Vitoria.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties