Mitu: "Ik ben ongelukkig bij Anderlecht"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mitu: "Ik ben ongelukkig bij Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het kon niet lang meer uitblijven. De Roemeen Marius Mitu heeft in de Waalse krant La Dernière Heure de stilte verbroken. "Ik ben ongelukkig bij Anderlecht. Ik verlies hier een jaar in mijn loopbaan. De situatie werkt op mijn zenuwen. Ik toon mijn teleurstelling niet op de club, maar ik word er wel moedeloos van. Afgelopen weekend heb ik mijn moeder laten overkomen vanuit Roemenië", zegt de voormalige koning van de assists die dit seizoen nog maar aan 113 speelminuten toekwam.

"Mijn ploegmaats weten hier niets van. Enkel mijn vriendin krijgt alles te horen, zelfs op Valentijn. Ik heb bij Anderlecht nog niet de kans gekregen om mijn talent te tonen en dat steekt."

Volgens Anderlecht-coach Franky Vercauteren moet Mitu zich aanpassen aan Anderlecht, maar Mitu kaatst de bal meteen terug: "Dat duurt nu al zo lang. Ik heb niets tegen de persoon Vercauteren, maar misschien ben ik geen speler voor deze club. Waarom zegt hij dat dan niet in mijn gezicht? Dan kan ik een nieuwe club gaan zoeken." Dat Zetterberg stopt op het einde van het seizoen, fleurt Mitu niet meteen op. "Dat biedt perspectieven ja, maar Anderlecht zal moeten een vervanger aantrekken en die zal ook miljoenen kosten en moeten spelen."

Marius Mitu is trouwens een speler die Anderlecht niet erg veel kost. Hij heeft een laag maandsalaris, maar heeft recht op hoge premies. Die premies krijgt hij natuurlijk enkel als hij speelt of op de bank zit. In de heenronde was zelfs dat laatste amper het geval. "Maar dat is niet belangrijk. Ik zou desnoods gratis op het veld staan", besluit Mitu. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties