De clash tussen de twee leiders

Niels Hendriks
| 0 reacties
De clash tussen de twee leiders
Foto: © SC

KVSK United - Bergen

Zaterdagavond staat de absolute topper tussen de twee leiders in tweede klasse op het menu. Zowel KVSK United als Bergen tellen na 22 speeldagen 43 punten en hebben een aardige voorsprong opgebouwd op de concurrentie.
 

Dat dit een erg belangrijke partij wordt is wel duidelijk. Een nederlaag voor één van beide ploegen is dan wel niet fataal maar zou mentaal wel eens erg belangrijk kunnen worden in het verloop van de competitie. Vooral KVSK United zou de drie punten wel kunnen gebruiken want na de winterstop presteerden ze tot dusver onder hun niveau. Een thuiszege zou hen de nodige mentale boost kunnen geven om tot het einde van de competitie tot het uiterste te gaan voor de titel. De grote druk zit natuurlijk bij Bergen want zij moeten promoveren terwijl het bij de Limburgers eerder van mogen dan moeten is. Maar er moet niet rond de pot gedraaid worden, als je na 22 speeldagen nog de enige echte concurrent bent van grote favoriet Bergen wil je uiteraard vol voor de titel gaan.
 
KVSK United verloor na de winterstop nog niet maar toch haalde ze hun niveau van voor jaarwisseling niet meer. Getuige hiervan zijn de vier 1-1 gelijke spelen in de laatste vier wedstrijden. Voor de verplaatsingen bij Eupen en KBHZ is een gelijkspel geen slecht resultaat. Maar als titelkandidaat is twee op zes tegen Union en Virton toch te weinig. Voor Bergen was dit natuurlijk de ideale kans om de leiding over te nemen van United maar ook zij lieten de punten liggen tegen Kortrijk, OH Leuven en Waasland. Naast KVSK verloor ook Bergen nog geen enkele wedstrijd na de winterstop, komt er hier een einde aan of blijven ze broederlijk samen op nummer één?
 
Alsof de wedstrijd nog niet genoeg beladen was door de vermeende omkopingszaak gooide de algemeen directeur van Bergen nog wat olie op het vuur. Volgens hem zou United de winstpremies niet meer kunnen uitbetalen. Deze informatie zou hij verkregen hebben van iemand bij United. Hij beweert ook dat KVSK niet klaar zou zijn om naar eerste nationale te promoveren op financieel vlak.De thuisploeg zal in deze topper moeten aantreden zonder de geblesseerden Ode Thompson en Davy Heymans. Frank Machiels zit een schorsingsdag uit na zijn derde gele kaart. Ook zijn vervanger Harm Luyten is twijfelachtig door een scheurtje in de lies. Haagdoren komt wel terug uit schorsing.
 
Bergen en KVSK United speelden tot dusver nog maar één maal tegen elkaar. In de heenronde werd het 2-2 in Bergen. United stond lange tijd met 1-2 voor maar in de 90ste minuut vermeden de Draken alsnog de thuisnederlaag. Voormalig Lommel SK ontmoette Bergen wel enkele malen. Aan de Gestelsedijk verloor Bergen nog nooit, in 2001 werd het 1-1 en in 2002 won Bergen met 0-1. Ook Overpelt en Bergen speelden twee maal tegen elkaar, de Walen wonnen beide partijen in het seizoen ’99-’00.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties