Sonck wint, Leverkusen spectaculair

Philippe Crols

Wat de topclubs in Duitsland deden op zaterdag kan u elders op Voetbalkrant lezen. Natuurlijk waren er ook nog andere wedstrijden die gespeeld werden. Zo kwamen Mönchengladbach en Leverkusen onder andere in actie.

Borussia Mönchengladbach - Köln  2-0

Borussia Mönchengladbach is naast Hannover 96 ook zeker een verrassing dit seizoen. Na de overwinning van zaterdag staan Sonck en co op een gedeelde vijfde plaats. Gladbach kreeg zaterdag rode lantaarn Keulen over de vloer en een overwinning lag dus in de lijn van de verwachtingen. Sonck begon naast Neuville in de spits en hij speelde de wedstrijd ook uit. Thijs zat op de bank en mocht een kwartier voor tijd Broich komen vervangen. Daems op zijn beurt mocht amper drie minuten meevoetballen. Iets over het uur kwam Gladbach op voorsprong. Daarvoor had het wel de hulp nodig van bezoeker Lell. Hij maakte immers een own goal. Een kwartier voor tijd legde Neuville de eindstand vast.

Leverkusen - Duisburg  3-2

Leverkusen is een ploeg die de laatste tijd de goal goed weet staan. Helaas incasseert het ook veel doelpunten. Getuige daarvan de 7-4-pandoering van vorige week tegen Schalke. Duisburg leek zaterdag al snel alle hoop op puntengewin te mogen opbergen. Na zeven minuten opende Freier de score voor Leverkusen en twee minuten later verdubbelde Barnetta de voorsprong. Vlak voor rust wakkerde Lavric de hoop toch terug aan voor de bezoekers. Hij scoorde de 2-1. Diezelfde Lavric lukte iets over het uur zelfs zijn tweede van de wedstrijd en zo stond het na 65 minuten gelijk. Duisburg leek op weg naar een punt, maar Biliskov maakte het zijn ploeg nog nodeloos moeilijk. Hij kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart. Leverkusen profiteerde, want vijf minuten voor tijd scoorde Berbatov de 3-2.

Kaiserslautern - Bielefeld  2-0

Kaiserslautern klimt zo stilaan uit de degradatiezone. Na de onverwachte zege van vorige week in Bremen had de ploeg natuurlijk het nodige vertrouwen. De goede reeks werd dus zaterdag voortgezet. Sanogo was de gevierde man bij de thuisploeg. De spits die ook vorige week al scoorde deed dat ook zaterdag na negen minuten. In de slotfase dikte diezelfde Sanogo nog aan tot 2-0, meteen ook de eindstand.

Nürnberg - Wolfsburg  1-0

Nürnberg-Wolfsburg was een duel in de onderste regionen van het klassement. Het was Nürnberg dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Het won met het kleinste verschil van Wolfsburg. Saenko scoorde na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd.