Analyse De top houdt het spannend

Thomas Dubois
| 0 reacties
De top houdt het spannend
Foto: © SC

Je zou het haast gaan vergeten, maar er wordt ook nog gevoetbald in ons land. Er werden geen wedstrijden uitgesteld zodanig dat we een volledige round-up kunnen maken van ’s vaderlands competitie. De top drie speelde thuis en had geen enkel probleem. Anderlecht won met het grootste gemak. Op Standard hield de tegenstander opendeurdag net als Beveren bij Club, gelukkig voor Beveren was de afwerking bij Club armoe troef en ging het maar net de boot in. Zulte Waregem won het duel om de belangrijke vierde plaats en onderaan deden de laatste twee gouden zaken. Tijd om alle wedstrijden nog eens onder de loep te nemen.

Anderlecht trapte vrijdagavond speeldag 23 op gang met de Brusselse derby die volledig in het teken stond van de ontslagen die eerder op de dag vielen. Anderlecht controleerde op een enkel moment na de volledige wedstrijd en won ook meer dan verdiend met 2-0. Frutos scoorde al vroeg zijn vierde in vijf wedstrijden, Zetterberg vervolledigde de eindstand.
 
Zulte Waregem en Racing Genk kregen zaterdagavond de kans om in een onderling duel te vechten voor de vierde plaats die dit seizoen recht geeft op een Intertoto-ticket. Zulte Waregem won met 1-0 dankzij een doelpunt van – wie anders dan de best scorende middenvelder van België – Tony Sergeant, die ondertussen al aan zijn tiende doelpunt zit. Zulte Waregem staat nu op een mooie vierde plaats net onder de top. 

Cercle Brugge op bezoek bij Standard, het zal nooit wat worden. Niet voor de eerste keer verloor Cercle zaterdagavond met zware cijfers op het veld van Sclessin, dat er erbarmelijk slecht bijlag. Het spitsenduo De Carmargo – Tchité vormde een echte geseling voor de Cercle-verdediging. Een spitsenduo dat – gesteund door een klassevol middenveld – de doorslag kan geven in de titelstrijd. Te beginnen nu woensdag tegen La Louvière en zeker volgende week in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge.
 
Het wordt nog heel spannend in de degradatiezone, Lierse leek voor de winterstop al bij voorbaat veroordeeld tot tweede klasse. Ondanks de perikelen beten de Lierenaars echter van zich af en wonnen op Charleroi dankzij een strafschopdoelpunt van Mrdja. Dankzij deze overwinning komt Lierse tot op twee punten van de degradatievrije zestiende positie. Lierse leeft terug een beetje. En de voorwaardelijke veroordeling tot tweede klasse lijkt men bijna teniet te verklaren tenzij het extra-sportieve op het einde de doorslag brengt.

Sint-Truiden won dan weer op het veld van Lokeren. Lokeren kwam eerst op voorsprong via Kristinsson, Stolica maakte een goeie tien minuten later al gelijk op penalty. Een kwartier voor tijd scoorde Buvens de winning goal, waardoor Sint-Truiden naar de vijftiende positie wipt. De staart van het klassement klit aaneen en voor elke club wordt het vechten tot de laatste speeldag.
 
Westerlo heeft z’n mindere periode achter de rug, de ploeg won met 3-2 tegen Roeselare. Roeselare dat alweer niet kon winnen op verplaatsing. Het kwam nochtans op voorsprong via Eloi. Westerlo kwam terug en won al bij al verdiend. Gent en Moeskroen scoorden ondertussen niet, dus eindigde het duel op een 0-0 gelijkspel. 

De mede-leider in het klassement, Club Brugge, speelde goed maar vergat te scoren. Roelandts zorgde na een kwartier enig mooi voor de 1-0. Club domineerde verder en kreeg ook genoeg kansen. Maar net zoals woensdag was de afwerking ondermaats. Portillo – hard werkend – miste zelfs een penalty. Typerend voor dit Club Brugge was toen Gert Verheyen de bal voorzette en Ishiaku of Portillo de bal maar binnen te blazen had. Beide spelers misten, tot grote ergernis van het publiek. Beveren was te onmachtig waardoor Club al bij al meer dan verdiend won.
 
La Louvière en Germinal Beerschot sloten de speeldag af. Het duel eindigde op een gelijkspel. Een gelijkspel met een geurtje aan. Dosunmu bracht de Ratten op voorsprong. Twee minuten voor tijd stond Germinal Beerschot nog steeds op voorsprong. Tot Luciano zijn moment achtte om La Louvière een cadeau te geven. Hij liet de bal van z’n borst springen en Lecomte scoorde de gelijkmaker. Een heel verdachte gelijkmaker in een wedstrijd tussen twee nader genoemde ploegen in de gokaffaire. En werd Luciano daar ook niet genoemd? Laten we het voorlopig op toeval houden.
 
Over één ding kunnen we het eens zijn, de Belgische competitie blijft in alle regionen superspannend. Anderlecht en Club Brugge staan aan kop gevolgd door Standard, dat deze week via een inhaalwedstrijd die positie kan overnemen. Volgende week staat de absolute topper op het programma tussen Club Brugge en Standard, wellicht weten we dan al wat meer. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties