Ajax geeft zege uit handen

Dirk Pieters

Het zag er lange tijd goed uit voor het Nederlandse Ajax. De Amsterdammers stonden met de rust nog 2-0 voor, maar gaven na de pauze de zege alsnog uit handen. Het vroege doelpunt in de tweede helft van Stankovic was het kantelmoment van de wedstrijd.

Ajax begon goed en na zestien minuten mochten de supporters een eerste keer juichen. Uitblinker Klaas Jan Huntelaar worstelde zich los van Walter Samuel en kon een voorzet van Rosales mooi in doel koppen. Amper drie minuten later zorgde Rosales voor de 2-0 voorsprong. Urby Emanuelson gaf de bal mooi voor en Rosales twijfelde geen seconde om de 2-0 op het bord te trappen. Ajax speelde enorm sterk en gaf bijna geen kansen weg aan de Italianen. De Amsterdammers mochten gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

De tweede helft was nog maar net begonnen of doelman Stekelenburg mocht zich al omdraaien. Dejan Stankovic zorgde voor de aansluitingstreffer en Inter kwam opnieuw in de wedstrijd. De gelijkmaker van de Italianen hing de gehele tweede helft in de lucht. Internazionale kwam steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk was het ex-Feyenoord-speler Julio Ricardo Cruz die in de 86e minuut voor de gelijkmaker zorgde. Na een slimme steekpass van Luis Figo bracht Esteban Cambiasso de aanvaller in stelling. De Argentijn schoot simpel raak: 2-2. Ook na de gelijkmaker kreeg Inter nog de kans om met de overwinning terug naar Milaan te keren, maar gelukkig voor de Amsterdammers lieten de Italianen teveel kansen liggen.

Ajax zal het beste van zich moeten tonen, wil het nog kans maken op de volgende ronde. De Amsterdammers maken enkel nog kans, als men speelt zoals in de eerste helft. Voor Inter ziet het er nu heel anders uit. De club heeft genoeg aan een 0-0 gelijkspel in San Siro. [AN]