Lezersbrief in de kijker

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lezersbrief in de kijker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf deze week zullen we hier bij voetbalkrant.com iedere week een ingezonden lezersbrief "in de kijker" plaatsen. Ook uw brief kan in de kijker komen. Het enige wat je daarvoor moet doen is uw mening over de voetbalactualiteiten neerschrijven. Heb je vragen bij een beslissing van een scheidsrechter? Worden de kleinere ploegen terug benadeeld? Schrijf het neer en verstuur uw brief naar ons. Dit kan via de rubriek nieuws, daar is er een submenu lezersbrief terug te vinden. U plaatst daar uw brief en hoeft enkel op versturen te klikken, wij doen de rest. 

Beste,

in een artikel over de contacten tussen Pietro Allatta en Sergio Brio, las ik onlangs dat er zwaar gegokt werd op de match Bergen - Club Brugge (0-9). Die match dateert uit het seizoen '03-'04 wat wil zeggen dat het gokschandaal al minstens tot dan teruggaat.

Na die befaamde speeldag ontstond er een hele discussie rond mogelijke omkoping. De spelers van Sint-Truiden en Charleroi zouden toen aanmoedigingspremies gekregen hebben, waardoor Antwerp en Heusden Zolder (mogelijk) benadeeld werden met degradatie naar tweede klasse tot gevolg.

Als er zeer zwaar gegokt werd op de match Bergen-Club brugge, loont het misschien de moeite om ook eens uit te zoeken of er op volgende (verdachte?) matchen toen ook werd gegokt : Sint Truiden - Charleroi, Antwerp - Sint Truiden en Charleroi - Bergen.

Zou het in dat geval dan niet het beste zijn dat de bevoegde instanties het zogenaamde 'omkoopdossier van Antwerp' mee opnemen in de huidige zaak rond het omkoopschandaal (of er allerminst rekening mee houden) ? Het zou hen misschien een stap vooruit helpen.

Ik hoop dat voldoende media-aandacht (artikels publiceren, contact opnemen met bevoegde instanties,...) aan deze mogelijke link kan leiden tot verder onderzoek, want als het zou kloppen, zou dit meteen ook betekenen dat er clubs zware schade hebben geleden ten voordele van clubs die zich in een omkoopzaak zouden hebben gemengd.

Vriendelijke groeten,

Een bezorgde supporter van de Belgische voetbalcompetitie!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties