Chelsea-fans bedreigen scheidsrechter

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Chelsea-fans bedreigen scheidsrechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Terje Hauge is na de wedstrijd Chelsea-Barcelona, waarin Chelsea-speler Del Horno een rode kaart kreeg, kop van jut voor de supporters van The Blues. Op de officiële clubsite verschenen gisteren berichten met doodsbedreigingen aan het adres van de Noorse official. De club reageert verbolgen.

"Chelsea veroordeelt streng elke bedreiging tegenover scheidsrechters, bestuurders, spelers of supporters", schrijven de Londenaars in een persbericht. "Een klein aantal beledigende berichten vonden hun weg naar de officiële webpagina's van onze club. De bedreigingen werden zo snel mogelijk verwijderd." Dat het bestuur van The Blues zwaar tilt aan het incident bewijzen de inspanningen die momenteel geleverd worden om de daders te vatten. "Als we erin slagen de auteurs te identificeren, dan zullen we actie ondernemen." De club dreigt ermee de betrokkenen een levenslang stadionverbod op te leggen.

Ondertussen gaat de discussie ronde de rode kaart van Del Horno op een heleboel internetfora gewoon verder. Gisteren verdedigde scheidsrechter Hauge zijn beslissing voor de camera's van een aantal Engelse tv-stations. De Engelse kranten sloten zich vandaag aan bij de man. "Hoe het ook zij, Del Horno's mid-air body check op de Argentijnse tiener, waarbij hij één voet in zijn richting duwde, zag er afschuwelijk uit. Het had veel erger kunnen zijn, mocht Messi de tackle niet hebben zien aankomen. Het is logisch dat hij zijn lichaam draaide op het moment van de impact. De tackle was gewoon belachelijk", aldus The Independent. En Del Horno? Die geeft geen kik. [BA]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties