Middlesbrough en Basel bij de laatste 16

Dirk Pieters

Middlesbrough - Vfb Stuttgart 0 - 1

Ondanks een 0-1 thuisnederlaag tegen VfB Stuttgart heeft Middlesbrough zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Uefa-beker. De Engelsen hadden de heenwedstrijd gewonnen met 1-2. Het is voor de tweede keer op rij dat Boro bij de laatste zestien zit.

Stuttgart begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na dertien minuten zorgde Christian Tiffert voor de 0-1. Het Riverside Stadium werd heel stil. De wedstrijd lag nu terug helemaal open, maar daar maakte geen van beide gebruik van. VfB Stuttgart kon daarna niet echt meer overtuigen en Boro hield al bij al gemakkelijk stand. Het was duidelijk dat de Duitsers het moeilijk hadden zonder Jon Dahl Tomasson.

Monaco - Basel 1 - 1

De Europese campagne zit erop voor Monaco. De Fransen kwamen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Basel. Toch begon de wedstrijd uitstekend voor de thuisploeg. Al na 21 minuten kreeg Monaco een strafschop na een fout van Delgado op Plasil. Het was nog maar een koud kunstje voor Vieri om de 1-0 op het bord te trappen. Na rust kwam Basel opzetten en kwam het na 56 minuten op gelijke hoogte. Majstorovic kopte de 1-1 tegen netten. Plots zag het er helemaal anders uit voor Monaco, dat nu nog twee doelpunten moest maken. De thuisploeg lukte hier niet in, en zo gaat Basel door naar de volgende ronde. [AN]