Sevilla en Schalke wonnen overtuigend

Dirk Pieters

Espanyol - Schalke 04: 0-3

In de uitwedstrijd verloor Espanyol met 2-1, een 1-0 winst zou volstaan om naar de volgende te bereiken. Tot de 54ste minuut kon de Spaanse club daarvan dromen. Kuranyi schoot de droom echter aan flarden door de 0-1 te maken. Na zeventig minuten spelen maakte Ebbe Sand er bovendien 0-2 van. Het Duitse feest werd compleet door Lincoln, die drie minuten na de goal van Sand een vrije trap binnenschoot en daarmee Schalke 04 op een 0-3 voorsprong bracht.

Sevilla – Lokomotiv Moskou: 2 - 0

Het Russische Lokomotiv Moskou is uitgeschakeld in de Uefa-beker. De ploeg van Slavoljub Muslin verloor de terugwedstrijd met 2-0 op het veld van het Spaanse Sevilla. Een doelpunt voor de rust (Maresca) en in de laatste minuut van de wedstrijd (Puerto) volstonden om de Moskovieten uit te schakelen. Bij Sevilla speelde Ivica Dragutinovic 90 minuten een sterke wedstrijd. [AN]