Lentezon Beerse - Dames Zultse VV 1 - 1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Lentezon Beerse - Dames Zultse VV  1 - 1
Foto: © SC

Zultse pakt een belangrijk punt in degradatiestrijd
 
Zultse stak hun bedoelingen niet onder stoelen of banken en trok van meet af aan in de aanval en pakte sterk uit in de eerste minuten. De eerste corner van Zultse werd in twee tijden van de lijn gered door Anja Poels en Jennifer Van Massenhoven. Lentezon was verwittigd en repliceerde langs Janice Cayman, Evelyne Libbrecht mocht met succes, hierop haar keeperstalent tonen. Zultse stak daarop enkele mooie aanvallen in elkaar, helaas bleef de afwerking ondermaats. Zowel Martine De Witte als Mandy Roels verzuimden om opgelegde kansen af te maken.
 
 Ook Lentezon miste in de afwerking via Janice Cayman en Kim Verlooy. In een sterk derde kwartier van de thuisploeg werkte Janice Cayman de bal van kortbij binnen nadat Evelyne Libbrecht tot twee keer toe redding bracht op pogingen van Tinne Van Heule en Kim Verlooy. Zultse bleef gevaarlijk en in de slotfase van de eerste periode was er een knappe safe nodig van Veerle Willekens op een loeier van Mandy Roels om de meubelen te redden.
 
In de tweede periode kreeg Lentezon meer greep op het middenveld en dat resulteerde in enkele mooie kansen. Eveline Libbrecht pakte uit met enkele knappe reddingen op pogingen van Annick Caers en Tinne Vandenberghe. Mandy Roels die in de eerste minuten al voor het Zultse gevaar zorgde, werd dan met geel bedacht. Iets wat Sofie Aerts en Tinne Vandenberghe voor Lentezon al overkwam in de eerste helft voor verbaal protest. Cruciaal moment in de wedstrijd wanneer Martine De Witte even de ruimte kreeg en de uitkomende Lentezon goalie niet meer kon ontwijken. Beiden hadden verzorging nodig, de scheidrechter zag hierin handspel buiten de zestien van Veerle Willekens en trok rood.
 
In de slotfase kreeg Zultse een vrij trap en deze werd door Martine De Witte hoog in doel gekopt. Een zwak leidend trio werd de kop van Jut voor beide partijen, zeker toen in de allerlaatste minuut Fien de Cabooter met rood van het veld werd gestuurd, na een zoveelste onterechte afvlagging voor buitenspel. Fien De Cabooter met een slechte imitatie van het vrijheidsbeeld richting scheidsrechter was blijkbaar de oorzaak. Vuist en vinger maken blijkbaar het verschil.
 
Beide ploegen verliezen punten in een wedstrijd waarbij op basis van de kansen een gelijkspel gerechtvaardigd was en het scheidsrechterstrio blijkbaar uit de Pottenbakkersstraat kwam, waar men nog steeds flurkenstreken verkoopt en dit tot ergernis van de toeschouwers.
 
 
Doelpunten: 35' Janice Cayman (1-0), 80' Martine De Witte (1-1)
 
Lentezon: Willekens Veerle,66'Hufkens Katrien ,Van Massenhoven Jennifer, De Keyser Maureen, Poels Anja, Aerts Sofie, Verlooy Kim,
Saelen Nele, Vandenberghe Tinne, Cayman Janice, Van Huele Tinne, Caers Annick, Glazemaekers Sarah, Mateusen Birgit, Kamst Astrid
 
Zultse: Libbrecht Evelyne, Volckaert Ellen,Van Ardois Emilie,73' Van Daele Eva, Callens Davina,88' De Weerd Celine, De Witte Martine,
Stevens Jill, Cael Delphine, De Meijer Annelies, Roels Mandy, De Cabooter Fien, Verlinde Joke, Heyse Melissa
 
 
Kaarten: geel, Aerts Sofie, Vandenberghe Tinne (Lentezon)
               Roels Mandy (Zultse)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties