Rapide Lebbeke wint thriller bij SC Grimbergen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint thriller bij SC Grimbergen
Foto: © SC

Spanning tot in de slotseconden
Snel storen en dan collectief de aanval zoeken. Voor het jonge Rapide Lebbeke de gekozen en uitgevoerde formule die ook resultaat opleverde. Na de zege van vorige week tegen Kontich werd bij Grimbergen de operatie “redding” verdergezet, al liep dit zeker niet van een leien dakje.
 
Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd met kansjes voor Rachid Hmouda en Kevin Bogemans. Stilaan dwong Rapide de thuisploeg achteruit. De openingstreffer hing in de lucht, toen Kevin Bogemans zijn maatje Joris Cools vrijspeelde, maar Bart De Valck had een schitterende save in huis. Tim Vierbergen stuurde een strakke voorzet richting Preben De Leeuw en nu kon de thuisportier met de vingertoppen onheil voorkomen. Kort voor het halfuur gebeurde het dan toch. De snelle Tim Vierbergen ging door op rechts, speelde door naar Joris Cools en die knalde onhoudbaar binnen (27’).
Grimbergen was even van slag en Rachid Hmouda had onvoldoende controle op een voorzet van Mike Pauwels. Net voor de pauze werd de 17-jarige Jonathan De Braekeleer, die zijn maidenmatch speelde in het doel van Rapide Lebbeke, even door zenuwen overmand. Souhaib Benr’Haiem was echter te verrast en knalde onbesuisd over.
 
Ommekeer in de tweede helft met een veel agressiever spelend Grimbergen. Rapide werd in de counter gedwongen en moest regelmatig alle hens aan dek roepen. Na amper enkele minuten knalde een te lang aarzelende Arnaud Bras in het zijnet. Jonathan De Braekeleer liet zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Met een supersave haalde hij een schicht van Souhaib Benr’Haiem uit de winkelhaak. Tijd voor Lebbeke om de bakens te verzeten maar Wim Walschaerts kopte een voorzet van Tim Vierbergen naast. Op een scherp aangesneden vrijschop van Arnaud Bras moest De Braekeleer goed plat. Toen de aalvlugge Tim Vierbergen de rechthoek introk reageerde Bart De Valck te laat en de bal ging op de stip. De thuisdoelman, die zich gelukkig prijsde dat hij slechts geel kreeg, stopte de strafschop van Jeff De Visscher, terwijl ook Joris Cools de rebound niet voorbij De Valck kreeg (58’). Amper een minuut later bereikte Kevin Bogemans, met een pass van ruim 30 meter, de doorspurtende Tim Vierbergen, doch opnieuw lag Bart De Valck in de weg. Kort na het uur trapte uitblinker Tim Vierbergen staalhard naar de benedenhoek maar alweer had De Valck een supersave in huis.
Mike Pauwels, voortreffelijk uit de wedstrijd gehouden door Preben De Leeuw, verhuisde naar een meer centrale positie en bij Rapide werd het pompen of verzuipen. De bezoekers trokken een dubbele afweergordel op en Grimbergen beet zich de tanden stuk. Bij de overbevolkte standjes voor het bezoekende doel was er steeds een voet of been in de weg om de halve kansen te verijdelen, of gooide De Braekeleer zich onvervaard in de strijd. Tot in de slotminuten bleef de spanning te snijden. De Braekeleer ging goed plat op een schot van Mike Pauwels en Nicky De Witte geraakte niet voorbij De Valck.
 
Voor Rapide Lebbeke, dat aanstaande zaterdag om 20u gastheer is voor Rode-Verrewinkel, alleszins een opsteker en meteen ook aansluiting bij het peloton. Grimbergen, dat zondag om 15u Eendracht Opstal op bezoek krijgt, moet nu ook dringen om uit de gevarenzone te komen.
 
Grimbergen SC
De Valck, Horasanli (78’ Puttemans), Kariouhi, Geets (46’ Bruyninckx), Demeyer, Benr’Haiem, Baudet, Bras, Hmouda, Pollefoort, Pauwels
 
Rapide Lebbeke
De Braekeleer, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Walschaerts, Vierbergen (74’ De Witte), Dhondt, Cools (86’ De Visscher Mathias), Bogemans (91’ Mergan), Putteman
 
Gele kaarten
Wim Walschaerts (20’), Lendert Putteman (57’), Joris Cools (61’), Dimitri Dhondt (67’) en Preben De Leeuw (74’) bij Rapide Lebbeke en Said Kariouhi (53’), Bart De Valck (57’) en Chris Bruyninckx (74’) bij Grimbergen
 
Doelpunt
27’ 0-1: Joris Cools
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties