Celtic overtuigend, Rangers nipt

Philippe Crols

In Schotland is men dit weekend toe aan speeldag 28. Zaterdag speelden de twee ploegen uit Glasgow al. Celtic blikte thuis Aberdeen overtuigend in met 3-0 en ook de Rangers wonnen, al was dat net iets minder overtuigend.

Falkrik - Glasgow Rangers  1-2

Falkirk is de huidige nummer tien en dus een staartploeg in de Schotse Premier League. De Rangers staan momenteel derde en proberen om alsnog Hearts bij te benen. Zaterdag werd er dus gewonnen in en tegen Falkirk, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De bezoekers speelden zonder Thomas Buffel die geblesseerd aan de kant bleef. De partij kwam pas goed tot leven in de tweede helft. Topschutter Boyd maakte er iets voor het uur 0-1 van. Lang genieten kon de ploeg uit Glasgow echter niet, want tien minuten na de 0-1 schoot Latapy de gelijkmaker op het bord. Twintig minuten voor tijd slaagden de bezoekers er toch nog in om de volle buit mee naar Glasgow te nemen. Twaddle maakte een own goal en schoot zo ongewild de 1-2-eindstand op het bord. De Rangers hebben nu vijf punten minder dan de nummer twee Hearts dat zondag nog op bezoek gaat bij Livingston.

Celtic - Aberdeen  3-0

Leider Celtic beleefde tegen de nummer zeven uit de Premier League, Aberdeen, een relatief rustige namiddag. De groen-witten domineerden van bij het begin, maar het duurde toch heel lang vooralleer het eerste doelpunt viel. Pas halverwege de tweede helft wist Petrov de score te openen. De veer bij de bezoekers was gebroken en een kwartier voor tijd verdubbelde Maloney de score, 2-0. In blessuretijd dikte de Pool Zurawski nog aan tot 3-0. Celtic heeft voorlopig dus zestien punten voorsprong op eerste achtervolger Hearts.