Cercle-spelers werden benaderd

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Cercle-spelers werden benaderd
Foto: © SC

Er zijn dan toch spelers van Cercle Brugge benaderd door de gokmaffia in de aanloop naar de wedstrijd tegen Lierse eind vorig seizoen. Cercle ontkende gisterenmiddag nog de aantijgingen, maar gaf na de partij tegen Racing Genk toch toe dat twee spelers -Milosevic en Svetlicic- effectief benaderd zijn geweest. De twee hebben echter geweigerd mee te werken en hebben de feiten meteen aan het clubbestuur gemeld.

"Milosevic en Svetlicic kregen voor die match inderdaad een telefoontje met de vraag of ze minder hun best wilden doen", vertelde Cercle-voorzitter Frans Schotte aan Het Laatste Nieuws. "Pas deze middag realiseerde ik me na een opmerking van een speler dat die feiten zich inderdaad hebben voorgedaan. De spelers hebben dat toen meteen aan de club gemeld en wij hebben op onze beurt contact opgenomen met bondsprocureur Verstringhe én met het parket van Brugge. De spelers zijn toen ondervraagd door het parket van Brugge. Nadien hebben we daar niets meer van gehoord en het voorval verdween uit mijn gedachten."

Cercle Brugge benadrukt dat de spelers niet op de avances van de gokmaffia zijn ingegaan en dus niet onder hun niveau gepresteerd hebben. Cercle verloor de partij evenwel met 2-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties