FCV Dender neemt afstand van Cappellen

ANN DE PLECKER
| 0 reacties
FCV Dender neemt afstand van Cappellen
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

FCV Dender EH kon uitlopen op achtervolger Cappellen, na hun gelijkspel tegen FCN St. Niklaas van afgelopen zaterdag. RC Waregem kan wel de verrassing van het jaar genoemd worden. In de voorbereiding had niemand verwacht dat de West-Vlamingen met de eerste periodetitel zouden gaan lopen, laat staan dat ze deel uit zouden maken van de top in 3e klasse A. In de heenwedstrijd kon Waregem de 3 punten nog afsnoepen van de Denderploeg na een besproken wedstrijd. De ploeg van ex-FCD trainer Franky Dekenne heeft net zoals FCVDEH zijn eindronde ticket op zak.

Wie erbij was in het Florent Beeckman Stadion, zal het er vast en zeker mee eens. De Denderploeg speelde de beste wedstrijd van het afgelopen seizoen, een technisch hoogstandje! Dender stoomt op volle kracht naar de titel. Ook concurrent RC Waregem was geen partij voor een geoliede thuisploeg. Op het menu stond: prachtig voetbal, ambiance op de tribunes en een overwinning om U tegen te zeggen. Een uitgesponnen actie van Franck belandde uiteindelijk bij Van Geem. Zijn schot werd door Degroote in doel verlengd.

De thuisploeg nam het commando over. Een schot van Van Geem werd gered door de bezoekende doelman en een plaatsbal van Munyaneza viel net naast. Ook Degroote kwam nog dichtbij een geruststellende 2-0. De verlossing volgde dan onmiddellijk na rust. Munyaneza bediende Degroote en die miste deze keer niet. Een bedrijvige Degroote bediende even later Van Geem en ook hij liet de bezoekende doelman kansloos. Munyaneza kon de bal op de doellijn niet in doel verlengen en Van Geem aapte de Rwandees even later na. D'Hollander zorgde met een simpele inlegger voor de alleszeggende eindscore.

Een reactie van trainer Vandevelde :

,,Er werd deze week gretig getraind met op dinsdag zelfs een dubbele sessie en die scherpte zette zich door op het veld. Op maandag trokken we in groep naar het Aalsterse carnaval en je kan ervan op aan dat het er leutig aan toe ging. Om de laatste alcoholwalmen te verdrijven, verplichtte ik de spelers tot een dubbele training op dinsdag. De Groote was uitblinker, want die had een groot aandeel in de zege met twee treffers en een assist. Ook Begeyn speelde een sterke wedstrijd, maar je minimaliseert onze prestatie als je zijn prestatie uitvergroot. We waren in alle linies baas en plukten de vruchten van zes oefensessies per week. Ik zag in de eerste helft een ontzettend sterke Kevin Van Geem, die voor veel diepgang zorgde met zijn werkkracht. De Groote was uiteraard man van de match en het is positief dat zich wekelijks andere uitblinkers aandienen. We trekken nu naar Kapellen in de wetenschap dat we bij een draw een schitterende zaak doen. Maar we gaan voor de volle buit. Ik ben ook opgetogen met de treffer van D'Hollander, die het vertrouwen alvast opkrikte nu hij de weg naar de netten vond. Na Kapellen volgt ook nog een aartslastige partij tegen Turnhout. Laat ons nadien maar eens evalueren... "

Ploegopstelling FCV Dender EH : Begeyn, Oumouri, Dessaer, De Petter (Oubial), Geeroms, Franck, Degroote (D’Hollander), Munyaneza, Vandeput, Persoons en Van Geem (Lanvu)

Doelpunten: 14' Degroote 1-0, 52' Degroote 2-0, 61' Van Geem 3-0, 83' D'Hollander 4-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties