Lezersbrief in de kijker

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lezersbrief in de kijker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht - Lierse van afgelopen weekend zorgde voor heel wat opschudding. De scheidsrechter floot nogal eigenaardig en zijn beslissingen waren voor discussie vatbaar. Wij kregen vandaag een lezersbrief binnen waarin een lezer deze beslissingen verantwoordt. 

Eerst en vooral wil ik Lierse feliciteren met hun inzet!

Graag had ik toch even wat commentaar gegeven bij enkele fases van Anderlecht - Lierse.

De cruciale fases:
1) Penalty? Als je de beelden goed bekijkt ziet men duidelijk dat Deschacht een stevige duw in zijn rug krijgt, en daardoor niet meer kan uitwijken. Dat is duidelijk te zien waardoor een contact onvermijdelijk was!
2) Rood Proto? Mocht Proto de bal opzettelijk met de hand spelen zou ik zeggen ja, maar je ziet duidelijk dat Proto niet naar de bal kijkt wanneer deze tegen zijn hand komt en in een beweging zit van de sliding (dus onopzettelijk hands). Indien men bij elk onopzettelijk hands rood moest trekken zouden er veel matchen vroegtijdig worden stil gelegd omdat er te weinig volk op het veld staat.        
3) Wat betreft de eerste gele kaart van Snoeckx. Ik kan verstaan dat hij kwaad is op de scheidsrechter maar daarom moet hij Proto niet hinderen om terug te keren naar zijn strafschopgebied, een domme fout voor een man met zoveel ervaring maar deze is wel licht gegeven.   
4) En wat dan met de tweede gele kaart van Snoeckx. Een domme gele kaart volgens mij. Waarom gaat hij er zo roekeloos in, volgens mij kon hij duidelijk niet meer aan de bal.  Als ik Vanderhaeghe was ging ik ook liggen hoor als ik iemand zo zie aankomen. Hij laat met zijn twee domme fouten zijn ploeg duidelijk in de steek!

Je mag het verlies van Lierse niet alleen op deze fouten steken, Lierse was heel heel goed in de eerste helft en verdiende inderdaad meer, maar het heeft zijn eigen kansen allemaal de nek om gewrongen en dan moet je eerst eens in eigen boezem kijken. Het is natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat Anderlecht de scheids weer mee heeft. Ik hoop dat ze eerst eens even goed naar de beelden kijken vooraleer ze een mening geven.

Als Lierse zo het hele seizoen had gevoetbald hadden ze nooit voor het behoud moeten voetballen. Ik hoop van uit de grond van mijn hart dat ze in eerst blijven want dat verdienen ze wel!


Heb jij een totaal andere mening over deze wedstrijd? Aarzel dan niet om ons te mailen! Ook lezersbrieven over andere onderwerpen zijn altijd welkom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties