Studio 1 over de scheidsrechters

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Studio 1 over de scheidsrechters
Foto: © SC

Zondagavond blikt Frank Raes terug op de 26ste speeldag van de Jupiler League. Hij wordt bijgestaan door twee voetbalkenners. Aad de Mos is een vaste waarde. VRT-journalist Filip Joos is een nieuw gezicht. Joos is voetballer, commentator en voetbaljournalist. Noch de Jupiler League, noch de Champions League hebben geheimen voor hem. Als hij op het veld staat bij vierdeklasser Lyra is hij een niet in te tomen potje gezonde agressie, als hij een voetballer interviewt is hij een kenner met een niet te evenaren liefde voor het voetbal. Joos ziet en begrijpt voetbal op alle niveaus en hij praat er graag en goed over.

Schwalbes, obscene gebaren, onterecht gefloten buitenspelsituaties,... in de Jupiler League is het tegenwoordig schering en inslag. Vorig weekend nog werden zowel Anderlecht-Lierse als Standard-Germinal Beerschot zwaar beïnvloed door de beslissingen van de man in het zwart. Die beslissingen waren niet altijd even correct. De scheidsrechters hebben het niet gemakkelijk in onze hoogste voetbalklasse. Duizenden supporters en tientallen camera's zien elke fase vanuit alle mogelijke hoeken. De scheidsrechter moet het doen met zijn eigen ogen en zijn inschattingsvermogen. Dat is meer dan ooit een probleem. Maar hoe los je dat probleem op? Piet den Boer opperde vorige week het gebruik van elektronische apparatuur, zoals in het tennis. Is dat de oplossing? Of, zoals den Boer ook voorstelde, de scheidsrechter confronteren met de beelden meteen na de wedstrijd? Of toch de wedstrijd stilleggen om naar de beelden te kijken? Frank probeert, samen met Robert Jeurissen, ondervoorzitter van de Belgische scheidsrechterscommissie, een oplossing te vinden voor het probleem.

Wat gebeurt er dit weekend in de titelstrijd? Sint-Truiden - Anderlecht, Club Brugge - Charleroi en Lokeren - Standard beloven veel goeds. Studio 1 houdt alle wedstrijden van kortbij in de gaten. Wie uitblinkt, op welke manier dan ook, wordt uitgenodigd om zijn zegje te doen bij Frank Raes.

Jeanvion Yulu-Matondo zal zijn Pinanti is pinanti-ervaring niet snel vergeten. De jonge aanvaller van Club Brugge schoot in een koud Koning Boudewijnstadion zijn allereerste pinanti ver naast. Dat was goed nieuws voor Steven Defour. Die mag zich opmaken voor een nieuw duel, deze keer tegen Stef Wils. De middenvelder van het herboren Lierse staat te springen om de jonge Genk-speler naar huis te sturen. Of dat lukt, zien we zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties