Analyse Lovendegem klampt aan, Aalter haakt af

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Lovendegem klampt aan, Aalter haakt af
Foto: © SC

De voorbije speeldag stond zowat in het teken van de ,,operatie redding’’ in Vierde A. In deze optiek deden in ieder geval WIK Eine en SK De Jeugd Lovendegem een goede zaak met telkens een draw tegen sterker gewaande tegenstanders. Anderzijds blijkt E. Aalter aan het einde van zijn Latijn na de onverwachte thuisnederlaag tegen Oostnieuwerke dat nog steeds op die 13de plaats prijkt. En dat betekent nog altijd kandidaat te zijn voor barrage.
 
Anderzijds wist VG Oostende in het West-Vlaamse duel bij Sint Eloois-Winkel de volle pot mee te graaien met het kleinste verschil. Mede hierdoor komen ze op gelijke hoogte met leider Oudenaarde maar met één wedstrijd meer gespeeld. Het werd overigens een bijna dramatische wedstrijd voor de kustploeg. Na 30 minuten werd Deweer van het veld verwezen zodat Oostende ruim een uur in numerieke minderheid de partij moest afhaspelen. Kort na rust mocht Winkel vanop de stip openen maar een bezoekende doelman De Creus redde subliem. Anderzijds kon Winkel nauwelijks een gehavende kustploeg van zijn stuk brengen. Wanneer in het slotkwartier Syx een Oostendse penalty wel verzilverde gaven de rood-gele bezoekers de buit niet meer uit handen.
 
Na hun prachtprestatie in de midweekwedstrijd tegen leider Oudenaarde kon Gent-Zeehaven dat in de tweede thuiswedstrijd op rij tegen het bedreigde Lovendegem niet herhalen. De bezoekers knokten wel voor wat ze waard waren, de Ratjes daarentegen waren slechts de schim van de voorbije wedstrijd. Een erg zwak Gent was dan ook tevreden met deze puntendeling. Voor Lovendegem betekende het echter een gouden puntje.
 
Het bedreigde Aalter liet zich op eigen veld ringeloren door Oostnieuwkerke en haakt blijkbaar af. Bovendien profileerde bezoeker Dieter Yde zich tot de killer van zijn ex-ploeg met twee treffers en één lucratieve assist. De thuisploeg kon tweemaal tegenscoren en zag in blessuretijd de gelijkmaker van de bezoekende doellijn geveegd.
 
Aalter-voorzitter Luk Seghers liet er blijkbaar geen twijfel over bestaan. ,,Het doek is gevallen. We degraderen naar eerste provinciale. Matematisch is dat nog niet zo maar als we op eigen veld van Oostnieuwkerke verliezen is enig realisme aan de orde. Dit was onze kans om de hoop op behoud levendig te houden. Bepaalde spelers hebben dit seizoen aangetoond dit niveau niet aan te kunnen. Het wordt nu tijd dat we enkele beloftevolle jongeren een kans geven. Veel spelers vertrekken eind dit seizoen. De resterende wedstrijden kunnen we beter afwerken met jongens die volgend seizoen bij Aalter blijven. Ik laat echter de keuze over aan trainer Patrick Moens, hij blijft verantwoordelijk voor de selectie. Het bestuur zal hem zeker niet onder druk plaatsen’’.
 
W.I.K. Eine blijft daar voorlopig anders over denken en bewijzen. In het thuisduel tegen subtopper SV Diksmuide domineerde de thuisploeg de eerste helft alhoewel scoren vooralsnog dit niet beklemtoonde. Pas vlak na de herneming kon Vleminckx dat met de openingstreffer vastleggen. Het bleef in het verder verloop ongemeen spannend : W.I.K. verdedigde die minieme voorsprong, Diksmuide zocht koortsachtig naar de gelijkmaker. Die kwam er in de slotfase na een stilstaande fase (corner) en ingeknikt door Planquette.
 
Tegen WS Lauwe kwam thuisploeg Evergem slechts in het derde kwartier nadrukkelijk in ,,the picture’’. Tot dan bleven de bordjes onaangeroerd. Toen Filiz een knappe voorzet voor de bezoekers voorbij de Evergemse doelman Heyman knalde keek de thuisploeg sip. Het was slechts rond het uur dat Roman kon gelijkstellen. Nadien dreigde Evergem nog enkele keren maar het afwerken bleef ondermaats.In de slotminuut claimde Lauwe nog tevergeefs een loepzuivere strafschopfout op Verbrugghe.
 
Zottegem blijft zich verbeten vastbijten in het zog van de topvijf na vlotte winst tegen Rumbeke. In de eerste helft konden beide ploegen eventjes niet ongevaarlijk dreigen. Het was slechts in het tweede gedeelte dat de thuisploeg op zijn strepen stond via De Rouck, Van Den Abeele en De Brabandere.
 
Wevelgem Cityy startte furieus tegen URS Centre want in de eerste 10 minuten werden maar liefst vijf doelkansen de nek omgewrongen. Even nadien scoorde Callewaert dan toch en daar bleef het bij. Na de herneming werd City nog een strafschop onthouden waarna Björn Vandaele met een vrije trap verdubbelde. Halfweg die tweede periode milderde  Delaby alhoewel Centre bij het ingaan van het slotkwartier tot 10 werd herleid wegens de uitsluiting van Freitas. Het deerde de Henegouwse bezoekers niet om alsnog beter uit de verf te komen. Desondanks kreeg invaller Bihhi tot tweemaal toe een kans om Centre de genadeslag toe te dienen. Dat lukte dus niet en toen de bezoekers via een terechte strafschop van Devillers dichterbij schoven werd het even bibberen. Een gemiste kans meteen voor City dat anders een goede zaak had kunnen doen op de rangtabel.
 
Bij Gistel won Peruwelz vlot met drie doelpunten in de eerste helft via Rosier (2) en Bula. In de tweede helft zou een gretige Rosier met twee treffers de forfaitcijfers op het bord prikken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties