Aruna: 'Raïssa is altijd in mijn gedachten'

Harald Berings
| 0 reacties
Aruna: 'Raïssa is altijd in mijn gedachten'
Foto: © SC

Aruna Dindane, sinds juli op de Franse velden te bewonderen, heeft er een bewogen jaar opzitten. In De Standaard blikt de Ivoriaan onder meer terug op het tragisch overlijden van zijn vijf maanden oude dochtertje. "Raïssa blijft voor altijd in mijn gedachten."

In de zomer van 2005 verruilde Aruna het Belgische Anderlecht voor het Franse Lens, waar hij een moeilijke periode kende. "Ik ben vaak geblesseerd geweest, en bovendien spelen we hier ook heel veel matchen. Na winst in de Intertoto Cup moesten we ook duels in de Uefabeker afwerken, en dat was te merken binnen de spelersgroep. Dat ik vaak op de bank zit, motiveert me gewoon om nog harder te werken."

Opvallend is wel dat de 25-jarige Ivoriaan bij zijn vorige club Anderlecht nooit genoegen nam met een plaats op de invallersbank. "De Franse competitie staat dan ook op een heel ander niveau dan de Belgische, en dat vergt wat aanpassing. In België spelen er maximum twee of drie spelers per club die écht goed zijn. Hier in de Ligue 1 zijn dat er doorgaans acht of negen. Bovendien wordt hier veel tactischer gespeeld, wat wel een opluchting is. In België werd er, op mij dan, vaak botweg recht op de man verdedigd."

Toch verdwenen alle sportieve problemen in het niets toen Aruna, een week voor de start van de Africa Cup, het tragische nieuws bereikte dat zijn vijf maanden oude dochtertje Raïssa gestorven was aan wiegendood. "Toen ik het nieuws hoorde, waren al mijn Ivoriaanse ploegmaats erg aangeslagen. Toen ik vertrok waren de meesten zelfs aan het huilen. Ze zeiden me dat ze speciaal voor Raïssa de Cup gingen winnen. Dat was zo'n mooi gebaar."

"Ik besef dat het Gods wil was en dat ik machteloos stond, al blijft het moeilijk om haar dood te accepteren. De tijd en het voetbal hebben de diepe wonde intussen een beetje geheeld, maar Raïssa is altijd in mijn gedachten. Ik hoop dat ze deze zomer op het WK fier kan zijn op haar papa."[BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties