Bergen dankt Bongard voor de hulp

Joeri De Ren
| 0 reacties
Bergen dankt Bongard voor de hulp
Foto: © SC

De eindstanden in de tweede klasse :

KVSK United - Ronse : 2 - 0
KV Mechelen - Dessel : 2 - 1
Waasland - Hamme : 2 - 2
Virton - Geel : 2 - 1
Eupen - Bergen : 0 - 1

De titelstrijd blijft op dezelfde kloof steken als voor deze speeldag.  Beide ploegen wonnen hun wedstrijd en KVSK blijft op 6 punten van Bergen hangen.  KVSK kon opnieuw rekenen op de routiniers met doelpunten van Haagdoren en Pereira.  Uiteraard is de bestaande kloof week na week meer in het voordeel van de Waalse club die nog een steekje of twee meer mag laten vallen in het steeds korter wordende kampioenschap dan de Limburgse concurrenten.    Bij Bergen was het Bongard die met een owngoal zijn eigen ploeg van een stunt afhield. 

K.V. Mechelen wist de winst alsnog thuis te houden en blijft dus in de running voor de derde periode.  Wie anders dan de recent opnieuw afgeschreven Patrick Goots bezorgde de thuisploeg de overwinning ?  De bijna 40-jarige aanvaller scoorde zijn tiende seizoenstreffer.  Ze mogen zich in Mechelen nu dus reeds gaan opladen voor de derby tegen Antwerp volgende week in "De Hel Van Deurne Noord".  

Waasland en Hamme hielden elkaar in bedwang en dit is vooral een slechte zaak voor Waasland dat stilaan alle ambities voor dit seizoen mag opbergen.   Het kanon van topschutter Arys zweeg ook dit weekend. 

De verrassing van de speeldag tot nu toe was de zege van Virton tegen Geel.  Virton lijkt hierdoor nu stilaan aan Deinze te ontsnappen en zichzelf te vrijwaren van de eindronde met de derdeklasers voor het behoud. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties