Steaua en Rapid geëerd

Steaua en Rapid geëerd
Foto: © SC

In de kwartfinales van de Uefa Cup staan Steaua Boekarest en Rapid Boekarest tegenover elkaar. Dat betekent dat er één Roemeense club in de halve finale zal terug gevonden worden. Men moet al een aantal jaren terug in de tijd om een Roemeense deelnemer te vinden die zo ver geraakte. In Roemenië vond men het dus ook het geschikste moment om beide clubs te eren.

In een ceremonie onder leiding van president Traian Basescu kregen beide clubs de Order of Merit for Sport. Basescu: "De resultaten en de vreugde die beide clubs bij het volk hebben teweeg gebracht, verplichtte mij om deze ceremonie vandaag te laten plaatsvinden. Ik moet beginnen met één van de teams en ik moest beslissen of ik met de ploeg begon die momenteel het hoogst staat in de Roemeese eerste klasse, Steaua, of volgens het alfabet, Rapid. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het team dat de meeste punten heeft gewonnen in de Uefa Cup. Omdat Rapid 22 punten vergaarde en Steaua 21, mag Rapid als eerste de eer ontvangen."

Basescu vervolgde: "Ik heb het gevoel dat ik vandaag het team geëerd heb dat de Uefa Cup zal winnen, maar ik kan niet zeggen welke van de twee. Ik ben er zeker van dat beide teams respect voor elkaar hebben en ik hoop dat beide matchen een voetbalspektakel zullen worden. Zo kunnen deze spelers bewijzen dat ze echte professionals zijn."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties