Analyse Barça opnieuw stap dichter bij titel

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça opnieuw stap dichter bij titel
Foto: © SC

FC Barcelona heeft de nederlaag van vorige week tegen Osasuna helemaal van zich afgezet dankzij een vlotte overwinning op het veld van Real Sociedad.  De Catalanen profiteren zo optimaal van het puntenverlies van uitdagers Real Madrid en Valencia.  Osasuna doet dankzij winst op het veld van Espanyol weer helemaal mee voor een rechtstreeks ticket voor de Champions League.  Van de kandidaten voor een Uefa-bekerticket kon alleen Deportivo de drie punten pakken, zodat de groep kanshebbers elke week groeit.  Ook in de kelder van het klassement blijft het ongemeend spannend. 
 
Landskampioen Barcelona kende zaterdag dankzij een vroege openingstreffer van Larsson weinig problemen met Real Sociedad.  De Basken kregen wel nog een aantal kansen op de gelijkmaker, maar toonden zich niet trefzeker genoeg en moesten het initiatief toch aan de bezoekers laten.  In de tweede helft bezegelde Eto’o het lot van Real Sociedad met een doelpunt in de rebound.  Real Sociedad blijft in de degradatiezone hangen, terwijl FC Barcelona opnieuw een serieuze stap richting een tweede opeenvolgende landstitel zet.   
 
Real Madrid had onder Lopez Caro tot nog toe nog geen punt verloren in het eigen Bernabeu.  Met degradatiekandidaat Real Betis kreeg de Koninklijke op papier een haalbare kaart voorgeschoteld.  In een vrije evenwichtige partij kregen beide teams voldoende kansen om de overwinning naar zich toe te trekken.  Vooral in de slotfase kwamen de Madrilenen nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef 0-0.  Een opsteker voor Real Betis, dat woensdag voor een belangrijke wedstrijd tegen Racing Santander staat.  Real Madrid mag de titelaspiraties nu wel helemaal opbergen, maar wordt wel alleen tweede door de nederlaag van Valencia.  
 
Het team van Quique Florés ging verrassend met 2-1 onderuit op het veld van het bescheiden Racing SantanderValencia kreeg nochtans een resem kansen, maar slaagde er niet in de weg naar de netten te vinden.  Daar had de thuisploeg heel wat minder problemen mee en Damía en Ayoze zorgden voor een 2-0 voorsprong.  Villa kon nog milderen, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Valencia niet meer.  De ploeg uit de appelsienenstad moet nu Osasuna naast zich dulden, terwijl Racing Santander wat afstand neemt van de degradatiezone.  
 
Osasuna lijkt na de overwinning tegen Barcelona opnieuw helemaal gelanceerd.  De ploeg uit Pamplona pakte na een doelpuntenfestijn de drie punten op het veld van Espanyol.  De Catalanen begonnen vol vertrouwen aan de partij na de kwalificatie voor de bekerfinale en de overwinningen op eigen veld tegen Celta en Sevilla.  Toen Espanyol ook nog op voorsprong kwam, leek het moeilijk te gaan worden voor Osasuna.  Drie doelpunten in amper een kwartier tijd betekenden echter de ommekeer in deze spektakelrijke wedstrijd.  Osasuna komt zo opnieuw naast Valencia op de derde plaats.  Espanyol is nog steeds niet verlost van de degradatiezorgen. 
 
In de subtop stond de belangrijke confrontatie tussen Villarreal en Atlético Madrid op het programma.  Het duel leverde geen winnaar op, zodat El Submarino Amarillo een kleine voorsprong behoudt in de strijd om Europees voetbal.  Beide teams missen zo wel de kans om te profiteren van nieuw puntenverlies van Celta en Sevilla.
 
Celta de Vigo ging op eigen veld verrassend onderuit tegen degradatiekandidaat Athletic Bilbao.  De Basken kwamen al na zes minuten op voorsprong en gaven die niet meer uit handen.  Athletic slaagde er zo voor het eerst dit seizoen in twee opeenvolgende overwinningen te boeken en doet zo een goede zaak in de degradatiestrijd.  Het team van Clemente klimt naar de veertiende plaats, maar de voorsprong op het nummer 18 Betis bedraagt amper twee punten.  
 
Sevilla lijkt het moeilijk te hebben om de Europese campagne te combineren met de competitiewedstrijden.  De Andalusiërs kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Mallorca.  De ploeg uit de Balearen bouwt zo voort aan de goede reeks onder Manzano.  Het degradatieduel woensdag tegen Cádiz kan een nieuwe stap richting redding betekenen.  Sevilla staat ondanks het nieuwe puntenverlies nog steeds op een plaats die recht geeft op Europees voetbal. 
 
Deportivo mengt zich ook opnieuw in de strijd om Europees voetbal.  De Galiciërs hebben dit seizoen een sterke uitreputatie en bewezen dat nogmaals op het veld van Getafe.  De thuisploeg speelde nochtans een goede wedstrijd, maar blijft het zeer moeilijk hebben om de weg naar de netten te vinden.  Deportivo speelde een uiterst efficiënte partij en profiteerde quasi onmiddellijk van de numerieke meerderheid na de uitsluiting van Gavilan.  Depor nadert tot op twee punten van de vijfde stek.  Getafe zakt steeds verder weg en moet zich nu al tevreden stellen met een plaats in de rechterkolom.
 
Real Zaragoza behaalde een overwinning met het kleinste verschil op het veld van het noodlijdende Málaga.  De partij leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar daar besliste Ewerthon in blessuretijd anders over.  De situatie wordt zo steeds hopelozer voor rode lantaarn Málaga.  Real Zaragoza springt over Getafe naar de tiende positie. 
 
De zespuntenwedstrijd tussen Cádiz en Alavés eindigde op een teleurstellend scoreloos gelijkspel.  Beide teams kregen nochtans heel wat kansen om te scoren, maar bewezen nog maar eens waarom ze onderaan het klassement meedraaien.  Vooral Cádiz wrong een resem uitstekende doelkansen de nek om.  De Andalusiërs blijven dan ook op een degradatieplaats staan met één punt achterstand op Alavés.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties