Allatta vliegt gevangenis in

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Allatta vliegt gevangenis in
Foto: © SC

De eerste aanhouding in de zaak-Ye is een feit. Na urenlange ondervragingen door de politie en onderzoeksrechter Verstreken werd Allatta gisteren gearresteerd. Momenteel zit hij in de gevangenis van Vorst.

Allatta is daarmee de eerste verdachte die achter de tralies vliegt. De spelersmakelaar bood zich gisterenmorgen vrijwillig aan bij de politie omdat hij naar eigen zeggen zijn naam wilde zuiveren. Blijkbaar is dat toch niet helemaal gelukt, want gisteren omstreeks 22u30 werd hij naar de gevangenis doorverwezen.

*Update*
Het parket liet dinsdag weten dat Allatta voorlopig niet verdacht wordt van actieve corruptie. Hij werd in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, misbruik van vennootschapsgeld en bedreiging onder voorwaarden. Het parket concentreert zich momenteel vooral op de zaak-Sollied. Sollied vroeg bij zijn overgang van Club Brugge naar Olympiakos de hulp in van sportadvocaat Laurent Denis. Die vroeg achteraf een som van 30.000 euro. Sollied vond dat teveel en weigerde te betalen. Denis stuurde daarom Allatta naar Griekenland. Daar zou Allatta de manager van Sollied bedreigd hebben.

Wellicht wordt Allatta later nog geconfronteerd met de gokfraude. Vrijdag zal hij trouwens voor de raadkamer verschijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties