Avellino moest spelers Cercle omkopen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Avellino moest spelers Cercle omkopen
Foto: © SC

Er is weer wat meer duidelijkheid gekomen over de rol van voetbalmakelaar Federico Avellino in de gokaffaire. Avellino werd door Ye ingeschakeld om spelers van Cercle Brugge te benaderen.

Avellino ontmoette gokchinees Zheyun Ye voor het eerst in de Brusselse club Le Rosa, waar regelmatig voetballers gesignaleerd worden. Ye stelde zich voor als de sportief directeur van Lierse en vroeg Avellino om spelers van Cercle Brugge om te kopen voor de wedstrijd tegen Lierse van 24 april 2005. Avellino ging akkoord en benaderde enkele dagen later Cercle-spelers Djordje Svetlicic en Milenko Milosevic. De twee weigerden echter om mee te werken. 

Daar was Ye uiteraard niet tevreden mee. De gokchinees bedreigde Avellino en weigerde hem de beloofde 5.000 euro te betalen. Avellino is echter zelf geen doetje en ging bij Lierse-trainer Paul Put zijn geld vragen, zonder succes. Ye kon ondertussen wel juichen, want zijn Lierse won met 2-0 van Cercle Brugge.

Woensdag werd Avellino ondervraagd door het federaal parket. Op basis van bovenstaand verhaal werd hij in verdenking gesteld van actieve corruptie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties