WK Vieri in gevaar

WK Vieri in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Wereldkampioenschap van Christian Vieri is in groot gevaar. De aanvaller van AS Monaco moest afgelopen zondag na een duel met Bernard Mendy van Paris Saint-Germain geblesseerd vervangen worden. De wedstrijd was toen amper zeven minuten bezig.

Vieri zette meteen koers naar Milaan om er onderzocht te worden door specialisten. Die stelden vast dat zowel de meniscus van de linkerknie als de ligamenten die rond de meniscus hangen, geraakt zijn. De Italiaanse international zal dinsdag bijkomende testen ondergaan, maar algemeen wordt er rekening gehouden met een inactiviteit van zes tot acht weken.

Die inactiviteit brengt voor Vieri het Wereldkampioenschap van komende zomer in Duitsland serieus in gevaar. Ondanks dat hij een poulain is van bondscoach Marcello Lippi, lijkt die laatste niet echt geneigd om een geblesseerde te selecteren.

Vieri ging nochtans met een doel naar het WK. Het zou zijn derde deelname zijn, maar nog meer een kans om alleen topschutter te worden. De aanvaller scoorde immers negenmaal op een Wereldkampioenschap wat evenveel is als Paolo Rossi en Roberto Baggio.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties