Bachini voor eeuwig geschorst

Bachini voor eeuwig geschorst
Foto: © SC

Jonathan Bachini zal nooit meer nog een voet op een voetbalveld mogen zetten. De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond schorst de middenvelder voor het leven omdat hij in 1,5 jaar tijd twee maal op het gebruik van cocaïne werd betrapt. Zijn advocaat, Paolo Rodella, gaf al aan dat men in beroep gaat.

Bachini werd voor het eerst betrapt op 22 september 2004 na de wedstrijd tegen Lazio Roma. Zijn werkgever Brescia ontsloeg hem meteen en op 13 oktober begon voor de centrale middenvelder een schorsing van negen maanden.

Siena besloot de voormalige Italiaanse international een tweede kans aan te bieden, maar blijkbaar kon Bachini de lokroep van de cocaïne niet weerstaan. Toen op 9 januari 2006 opnieuw sporen van cocaïne werden terugvonden, ontsloeg Siena hem op staande voet. 

Bachini startte zijn carrière in 1993 bij Udinese. Via Alessandria, Juve Stabia en Lecce belandde hij in 1999 bij Juventus Turijn. Daar speelde de 31-jarige middenvelder op twee seizoenen tijd dertien wedstrijden. Ook de kleuren van Parma, Brescia en Siena verdedigde hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties