'Bestuur Lierse was op de hoogte'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Bestuur Lierse was op de hoogte'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het worden opnieuw spannende weken voor voetbalclub Lierse. Op 19 april moet het clubbestuur voor de Controlecommissie verschijnen. Dan wordt de zaak-Lierse behandeld.

Lierse-voorzitter Leo Theyskens blijft ontkennen dat het nieuwe of het oude bestuur ook maar iets van omkoping afwist, maar ondertussen zegt men bij de bond wel over de nodige aanwijzingen te beschikken. "Het bondsparket heeft voldoende aanwijzingen dat de club Lierse van de omkooppraktijken op de hoogte was", vertelt bondswoordvoerder Nicolas Cornu in Het Nieuwsblad. "Vandaar dit initiatief van het bondsparket. Op de zitting van de controlecommissie zullen ook getuigen gehoord worden. Hun namen blijven voorlopig geheim."

Als Lierse schuldig wordt bevonden aan omkoping, wordt de club teruggezet naar tweede klasse. Als Lierse bovendien ook nog eens sportief zakt, moet het volgend seizoen in derde herbeginnen.

Ondertussen reageerde ook Lierse-manager Danny Aras: "Wij gaan met een gerust gemoed naar de KBVB. We hebben vertrouwen in een goede afloop in deze zaak."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties