Runner-up mogelijk geen reekshoofd in CL-voorronde

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Runner-up mogelijk geen reekshoofd in CL-voorronde
Foto: © SC

In tegenstellig tot wat gisteren in sommige kranten vermeld stond, zal de runner-up van de Belgische competitie niet per se reekshoofd zijn in de derde voorronde van de Champions League. Zeker Standard moet niet rekenen op de status van reekshoofd.

De kampioen moet zich dit jaar helemaal geen zorgen maken, want de winnaar van onze competitie mag voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League rechtstreeks naar de poules. De tweede in de stand kent dat geluk niet. Onze runner-up zal straks twee bloedspannende voorrondewedstrijden moeten spelen.

Als Anderlecht tweede wordt, is de kans groot dat het reekshoofd wordt in de derde voorronde, al is dat nog lang niet zeker. Wordt Standard onze runner-up, dan wacht het een aartsmoeilijke opdracht, want de Rouches kunnen vanwege hun zwakke Europese verleden sowieso niet rekenen op de status van reekshoofd.
Mocht Club Brugge alsnog tweede worden, dan is het vrijwel zeker dat het reekshoofd is. De Bruggelingen hebben immers veruit de beste Europese coëfficient van België. AA Gent, Zulte Waregem en Racing Genk moeten bij een eventuele plaatsing net als Standard niet rekenen op de status van reekshoofd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties