Debuut Ferrera bij Club

Kristof Blomme
| 0 reacties
Debuut Ferrera bij Club
Foto: © SC

Zowel Club Brugge als Anderlecht spelen vrijdagavond al hun match van de dertigste speeldag. Paars-wit moet op bezoek bij Charleroi, een lastige verplaatsing. Club Brugge strijdt in het Jan Breydelstadion met Zulte Waregem voor een Europees plaatsje.

Anderlecht maakt de verplaatsing naar Charleroi. De Karolo's hielden eerder dit seizoen al Club Brugge en Standard op een gelijkspel. Indien ook Anderlecht niet weet te winnen kunnen de Rouches morgen leider worden. Anderlecht telt voorlopig één punt voorsprong. Charleroi klimt, mits winst, naar plaats acht in het klassement.
Bij de thuisploeg zijn Chabaud en Christ geblesseerd. Oulmers komt wel aan de aftrap. Sterchele en Orlando moeten weer voor het gevaar zorgen. Bij Anderlecht zit Wilhelmsson een schorsingsdag uit. Ook Frutos zal er wegens een knieblessure niet bijlopen. Pujol zal de Argentijnse spits vervangen. Vanden Borre speelt op de positie van Wilhelmsson. Verder zijn ook Juhasz, Kompany, Mpenza en Iachtchouk out. 

Vermoedelijke opstellingen:

Charleroi:
Laquait; Defays, Kere, Ciman, Dante; Serebrennikov, Camus, Kraouche, Oulmers; Sterchele, Orlando. 

Anderlecht: Proto; Zewlakow, Tihinen, De Man, Deschacht; Vanderhaeghe, Vanden Borre, Zetterberg, Goor; Pujol, Serhat.

Club Brugge beleefde een woelige week. Na de vernedering bij AA Gent, 4-1, werd trainer en monument Jan Ceulemans aan de deur gezet. Dit leidde tot heel wat emotionele reacties bij de supporters. Emilio Ferrera werd aangesteld als opvolger. Hij moet Club weer op de rails krijgen en een Europese plaats pakken. Club staat nog steeds derde, maar Gent volgt op amper één punt. Tegenstander Zulte Waregem doet ook nog steeds mee voor plaats drie. Het volgt op drie punten van Club en komt mits winst dus op gelijke hoogte. 
Club zal starten in een 4-4-2 opstelling. Lange, Valgaeren en Butina zijn nog steeds onbeschikbaar. Balaban en Portillo vormen het duo voorin. Verheyen speelt op het middenveld. Blondel zit voor het eerst sinds lang nog eens in de kern. Van Heerden zit niet bij de negentien. Bij de bezoekers is Leleu niet fit geraakt. Sergeant speelt normaal wel. Verschuere wordt gespaard voor de bekermatch. 

Vermoedelijke opstellingen:

Club Brugge:
Stijnen; De Cock, Maertens, Clement, Klukowski; Vermant, Verheyen, Englebert, Leko; Balaban, Portillo.

Zulte Waregem: Merlier; Dupré, De Brul, Dindeleux, Veldeman; D'Haemers, Van Nieuwehuyze, Sergeant, Meert, Matthys; Salou.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties