Ferrera mist debuut niet, Anderlecht baalt

Anthony Van der Planken

Emilio Ferrera heeft zijn debuut als coach van Club Brugge niet gemist. Club won thuis met 2-1 van Zulte Waregem met heel aardig voetbal. Terwijl Club zo de eerste tekenen van herstel vertoont, is het in Anderlecht treurnis troef. De Brusselaars lieten op het veld van Charleroi in de slotminuten een 0-1 zege uit handen glippen.

Club startte heel aardig tegen Zulte Waregem, maar kreeg na een goede tien minuten een zware opdoffer te verwerken. Tim Matthys kon profiteren van een fout van Philippe Clement en legde zo de 0-1 binnen. Club Brugge speelde met opvallend veel bezieling, maar de verdediging klungelde er met momenten stevig op los. Zulte Waregem kon niet profiteren en zag hoe Club steeds meer druk zette. Dat resulteerde in de gelijkmaker van... Ibrahim Salou. De aanvaller kopte een vrijschop in eigen doel.
Na de koffie ging Club Brugge verder op zijn elan. Iets na het uur legde Gert Verheyen de 2-1 in het mandje. Zulte Waregem bleef niettemin dreigen op de counter, maar kende vooral in de slotminuten pech in de afwerking.

Anderlecht geraakte op het veld van Charleroi niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Brusselaars kwamen heel vroeg op voorsprong door een doelpunt van Grégory Pujol. Toch liet Charleroi zich niet doen, al bleef de eerste helft erg rommelig. De Karolo's creëerden enkele wenkende kansen en kwamen in de slotminuten oververdiend langszij via Akpala. Anderlecht dreigt zo de leiderspositie te verliezen aan Standard, dat morgen op het veld van Westerlo speelt.