Guti gaat niet naar Duitsland

Dave Sentobin
| 0 reacties
Guti gaat niet naar Duitsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse bondscoach, Luis Aragonés, maakte vandaag een lijst met 33 spelers bekend. De keuze van de Spaanse oefenmeester is op zijn minst merkwaardig. Hij laat Guti, Oleguer en Helguera thuis en geeft het vertrouwen aan vier jongeren die nooit eerder uitkwamen voor de Spaanse nationale ploeg. Doelman Cañizares is één van de spelers die zijn rentree maakt. De spelers komen maandag samen in een hotel in Madrid om elkaar beter te leren kennen en om de sfeer in de groep te verbeteren.
 
De tweede kapitein van Real Madrid, José María Gutierrez Fernández of simpelweg Guti, zal niet aanwezig zijn op het Wereldkampioenschap in Duitsland. Aragonés heeft op de plaats van Guti genoeg spelers en de concurrentie is er enorm. De Spaanse bondscoach heeft duidelijk een keuze gemaakt in het voordeel van de jonge Cesc Fábregas van Arsenal en Marcos Senna van Villarreal. Andere belangrijke afwezigen zijn Barça-verdediger Oleguer Presas en Madrileen Iván Helguera. De niet-selectie van Helguera is enigszins begrijpelijk, want de verdediger zit zelfs niet meer op de bank bij Real.
 
De opmerkelijke prestaties van Cañizares bij Valencia gingen ook Aragonés niet voorbij. De goalie hield enkele keren zijn ploeg Valencia recht en is de minst gepasseerde doelman in de Primera División – 24 goals in 29 wedstrijden. Hij stopte ook al verschillende penalty’s, waaronder één van Ronaldo in de laatste minuut. De vier jongeren die de bondscoach het vertrouwen geeft zijn verdediger Melli van Betis, middenvelder Oubiña van Celta, middenvelder Gavilán van Getafe, middenvelder Cani van Zaragoza. Verdediger Javi Venta plukt de vruchten van zijn goed seizoen bij de halve finalist in de Champions League, Villarreal.
 
Naast de terugkeer van Cañizares, is Asier Del Horno van Chelsea er ook opnieuw bij. Ook de pas herstelde Raúl en de geblesseerde spelers Xavi en Vicente zullen aanwezig zijn. Die twee laatste hopen nog altijd op tijd klaar gestoomd te raken voor het WK in Duitsland. Aragonés doet geen beroep meer op Víctor Valdés, Munitis en Valerón. Valencia (zes spelers) levert de meeste internationals gevolgd door Real en Liverpool (allebei vier). Half mei vallen er nog tien spelers af.
 
De volledige lijst: Albelda, Baraja, Cañizares, Marchena, Vicente y Villa (Valencia); Casillas, Míchel Salgado, Raúl y Sergio Ramos (Real Madrid); Luis García, Morientes, Reina y Xabi Alonso (Liverpool); Iniesta, Puyol, Xavi (Barcelona); Antonio López, Fernando Torres y Pablo (Atlético Madrid); Joaquín, Juanito y Melli (Betis); Javi Venta y Senna (Villarreal); Cesc y Reyes (Arsenal); Capdevilla (Deportivo); De la Peña (Espanyol); Cani (Zaragoza); Oubiña (Celta); Gavilán (Getafe); Del Horno (Chelsea)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties