Spanning voor de Oost-Vlaamse derby

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Spanning voor de Oost-Vlaamse derby
Foto: © SC

Zaterdag 8 april om 20:00 is het weer zover. Dan nemen Sporting Lokeren OV en KAA Gent het tegen elkaar op in de enige echte Oost-Vlaamse derby. AA Gent is favoriet, maar ook Lokeren zit in een goede periode.

AA Gent is de beste ploeg van de terugronde. Vorige week wonnen ze nog overtuigend van uittredend landskampioen Club Brugge met 4-1. Drie goals werden gemaakt door Mbark Boussoufa, die momenteel misschien wel de beste speler in de Belgische competitie is. Er wordt wel eens gezegd dat hij alleen ervoor gezorgd heeft dat Gent meestrijdt om een ticket voor de Uefa Cup. Maar de critici mogen niet vergeten dat er rond Boussoufa een goed team staat. Davy De Beule (ex-Lokeren) heeft de vorm van zijn leven te pakken en Christophe Grégoire is ook erg sterk bezig. Als je daarbij Wouter Vrancken en nieuwkomer Pavlovic zet heb je een heel sterk middenveld in steun van diepe spits Foley.

Lokeren daarentegen zit met een probleem in de aanval. De voorbije weken ontpopte Aristide Bancé uit Burkina Faso zich tot plaatselijke volksheld. Hij scoorde samen met Frutos de meeste goals in de terugronde. Maar hij zal er morgenavond niet bij zijn wegens een gele schorsingsdag. Waarschijnlijk zal Lokeren dus spelen met Bouchouari en Kristinsson in de aanval. Ook Goran Drulic is nog altijd geblesseerd en dat is ook een serieuze aderlating.

Zeker omdat Drulic de heenmatch bepaalde. Hij scoorde in de eerste helft twee doelpunten die voor de 1-2 overwinning zorgden. De aansluitingstreffer was van Sandy Martens, de huidige rechtsachter bij Gent. Gent zal dus alles geven morgen in het Daknamstadion om dit recht te zetten.

De fans zijn er alleszins klaar voor. Bij Gent zijn ze vol vertrouwen nadat ze uit hun dak gingen vorige week tijdens Gent-Club. De Lokerse supporters hebben ook kunnen genieten van een thuisoverwinning tegen Club (2-0) en hun team hield Standard en Anderlecht op een gelijkspel. Er zal ongetwijfeld weer een hevige mondelinge strijd losbarsten op Daknam, maar het liefst van al willen de supporters dat hun team de strijd op het veld wint. 

Vermoedelijke opstellingen :
Lokeren : Milojevic; Madi, Doll, Joao Carlos, El Mouataz; Camara, Overmeire, Hasi, Filipovic; Kristinsson, Bouchouari.

Gent : Herpoel; Martens, Smoje, Laybutt, Lombaerts; Vrancken, Pavlovic, De Beule, Grégoire, Boussoufa; Foley.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties