VB 32e speeldag

Dave Sentobin
| 0 reacties
VB 32e speeldag
Foto: © SC

Dit weekend staat in Spanje de 32e speeldag op het programma. De topper van de speeldag is Celta-Valencia. Beide ploegen strijden nog om een ticket in de Champions League. FC Barcelona reist naar Santander en Real Madrid ontvangt het geplaagde Real Sociedad. De Basken vechten tegen de degradatie en de punten zijn meer dan welkom. 

De topper van de speeldag in de Primera División vindt plaats in het Balaídos-stadion. Thuisploeg Celta de Vigo neemt het op tegen de derde in de stand, Valencia. De Galiciërs staan momenteel zesde in de stand met 51 punten. Als ze winnen en Osasuna verliest, komt de club op één puntje van de Champions League-plaatsen. Valencia blijft uiteraard in de running voor de tweede plek. Die tweede plaats geeft recht op rechtstreekse deelname aan het kampioenenbal. Bij de bezoekers is de Argentijnse spelverdeler Pablo Aimar twijfelachtig.
 
Een andere aantrekkelijke partij is die tussen Villarreal en Deportivo. Beide ploegen staan op respectievelijk drie en twee punten van de Uefa-bekerplaatsen. De ploeg die zondagavond verliest, is wellicht uitgeteld voor de strijd om de Europese plaatsen. El submarino amarillo, de verrassende halve finalist in de Champions League, kan mogelijk geen beroep doen op Guayre. De Spanjaard speelde dinsdag ook al niet tegen Internazionale. Deportivo-coach Caparrós hoopt verdediger Juanma en de middenvelders Duscher, Víctor en Gallardo te recupereren.
 
De leider in de Primera División, FC Barcelona, gaat op bezoek bij Racing Santander. De Catalanen gaan ongetwijfeld een moeilijke partij tegemoet na de inspanningen van woensdag tegen Benfica. Rijkaard zal vermoedelijk ook enkele spelers rust geven. Racing staat in de middenmoot van het klassement, maar heeft slechts twee punten meer dan de derde laatste, Real Sociedad. Die club gaat zaterdag op bezoek bij de tweede in de stand, Real Madrid. De Koninklijke kan waarschijnlijk geen beroep doen op Zinidine Zidane en David Beckham. Beide spelers zijn twijfelachtig. Kapitein Raúl kan nog eens hopen op een basisplaats.
 
Osasuna neemt het zondagmiddag op tegen Alavés. Na de 0-4 nederlaag van afgelopen weekend tegen Getafe, zal Osasuna enorm geprikkeld zijn om de drie punten mee te nemen uit het Mendizorroza-stadion. De ploeg uit Pamplona wil immers niet in extremis Champions League-voetbal ontlopen. De Basken kunnen echter de punten ook goed gebruiken, want de ploeg uit Vitoria staat één schamel puntje boven de degradatiezone. In het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion neemt Sevilla het op tegen bekerfinalist Zaragoza. Sevilla bezet mooi de vijfde plaats en hoopt net als Celta nog stiekem op de Champions League. Zaragoza staat op een comfortabele elfde plaats en leeft ontspannen toe naar de bekerfinale.
 
Tegenstander in die bekerfinale is Espanyol. De Catalanen ontvangen in Montjuïc Atlético Madrid. De Madrilenen lijken uitgeteld voor Europees voetbal na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. De mannen van coach Lotina kunnen de punten nog wel gebruiken om het behoud in hoogste afdeling te verzekeren. De derde Baskische club in degradatiezorgen, Athletic, ontvangt zondag Mallorca. De thuisploeg heeft drie punten meer dan Real Sociedad en Mallorca slechts één puntje. De rojiblancos kunnen geen beroep doen op Aritz Aduriz, die een maand aan de kant moet blijven. Bij Mallorca is aanvaller Leonardo Pisculichi twijfelachtig.
 
Cádiz speelt waarschijnlijk zaterdagavond zijn laatste kans uit om zijn behoud in de Primera División te behouden. De ploeg uit Andalusië ontvangt streekgenoot Betis Sevilla, dat na een mindere periode terug in vorm lijkt. Getuige daarvan zijn de drie opeenvolgende overwinningen. De thuisploeg staat op vijf punten van de veilige plaatsen. De andere ploeg die zo goed als uitgeteld lijkt is Málaga. De blanquiazules tellen maar liefst negen punten achterstand op Mallorca, vierde laatste in de stand. Málaga neemt het zaterdag in het eigen La Rosaleda-stadion op tegen Getafe. De Madrilenen staan in de veilige middenmoot geparkeerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties