Column Het bestuur kreeg gelijk

Thomas Dubois
| 0 reacties
Het bestuur kreeg gelijk
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Niets dan lachende gezichten vrijdagavond bij de supporters van Club Brugge. Hun ploeg had eindelijk nog eens gewonnen. Dat was al een maand geleden, veel te lang voor een club als Club Brugge. Meer nog, Club vocht opnieuw en sleepte op karakter de overwinning binnen. Al kon het er ook heel anders uitgezien hebben. De druk voor de wedstrijd was heel hoog. In een tot de nok gevuld Jan Breydel was het verboden “spandoeken uit het verleden” mee te brengen. Dat lukte ook, tot kort voor de aftrap, toen bulkte het plots van de spandoeken, de één al wat sceptischer dan de andere. Dat zorgde voor heel wat wrevel tussen de supporters en een koele sfeer voor de wedstrijd.
 
Tot overmaat van ramp kwam Club Brugge nog op achterstand, slecht wegwerken van Clement en een afgeweken bal zorgden voor de 0-1. Maar waar Club Brugge de vorige weken inzakte, herstelde het zich langzaam en werd het ook de betere ploeg qua balbezit. Op karakter vocht het zich terug in de wedstrijd. Het verschil met Ceulemans qua coaching was kenmerkend. Waar Ceulemans vastgeroest op de bank zat, zat Ferrera amper of niet neer. Voortdurend gaf hij aanwijzingen mee aan z’n spelers.
 
Het zou niet mogen, maar toch was het zo. Bepaalde spelers die de vorige weken - of voor bepaalde soms maanden - amper een deftige bal raakten, speelden vol inzet. Een reactie op Ceulemans of gewoon het motiverend werk van Ferrera? Het zal voor sommigen wel een mengeling van de twee geweest zijn. Na de vervanging van Balaban en Portillo was Ferrera de eerste om beide spelers op te wachten en proficiat te wensen met hun wedstrijd. Vertrouwen geven heet dat.
 
Bij de 2-1 klonk er een zucht van opluchting door het stadion. De supporters hadden zich al terug verzoend met de ploeg en zorgden voor een kolkend stadion. Eindelijk, dachten veel supporters na het doelpunt, eindelijk komen wij ook nog eens op voorsprong. En eindelijk, ze kunnen het nog. Eindelijk voor Club was het geluk eens aan hun kant, Salou miste twee open doelkansen en kopte in eigen doel. De supporters mochten Salou danken, ook al speelt hij nu nog bij Zulte Waregem. Bij zijn vervanging galmde zijn naam al heel even door het stadion.
 
Zelfs al haalt Club met een relatief makkelijk programma nu 15 op 15, dan nog zal Club wellicht slechts derde eindigen. Maar het kon er helemaal anders uitgezien hebben, had het bestuur al eerder maatregelen genomen. De keuze om Ceulemans te ontslaan werd niet halsoverkop genomen. Al een maand geleden was het ontslag een punt van discussie. Het was toen door één man dat de beslissing nog niet genomen werd. Marc Degryse pleitte voor Ceulemans en wou hem nog een kans geven. Logisch, want het zou onder andere Degryse zijn die het slechte nieuws mocht melden. Maar wat als Ferrera toen al kwam? De prestaties verbeterden er niet op en dat leidde afgelopen maandag tot het ontslag. Een terecht ontslag, want met Ceulemans aan het hoofd was de uitslag van de wedstrijd tegen Zulte Waregem ongetwijfeld terug in het nadeel van Club, al zullen we dat nooit helemaal zeker weten. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties