Goor: "Standard, dat is vechten"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Goor: "Standard, dat is vechten"
Foto: © SC

Vrijdagavond staan Anderlecht en Standard tegenover elkaar in wat mogelijk de belangrijkste competitiewedstrijd van het jaar wordt. De spanning in beide kampen is dan ook te snijden. Dat voelt ook de Belgische voetbalbond aan. De bond duidde Johnny Ver Eecke aan als scheidsrechter voor de partij, een man die al veel watertjes doorzwom. Bart Goor, middenvelder bij Anderlecht, hoopt dat Ver Eecke kordaat zal zijn. "Standard, dat is vechten", aldus Goor in Het Laatste Nieuws. "Letterlijk zelfs, de laatste tijd."

"De topper leeft bij ons al weken", verzekert Goor. "Iedereen zag aankomen dat die match heel belangrijk zou worden. Langs beide kanten hoop je dan dat de andere een steek zal laten vallen, maar dat is niet gebeurd. De situatie is nu duidelijk: wij moeten winnen, zij hebben genoeg aan een punt. Ik verwacht dan ook dat Standard vooral zal verdedigen en de lange bal hanteren."

"Ik hoop wel dat ze het niet vuil spelen. Het is vechten bij Standard hé. Letterlijk zelfs, de laatste tijd. Ik heb er geen schrik voor, maar bepaalde dingen kunnen niet. Die elleboog van Onyewu op Salou, dat kan nog ongelukkig gebeuren. Maar die trap van Kovalenko van zondag, de voet vooruit, zo hoog en dan nog strekken, dat hoort niet in het voetbal thuis. Dat was een vuile fout. Als vrijdag hetzelfde gebeurt, moet Ver Eecke consequent en kordaat ingrijpen. Dat zijn aanslagen; die kan je niet tolereren."

Scheidsrechter Ver Eecke zelf houdt alvast alle druk af. "De wedstrijd van vrijdag schrikt me niet af", legt Ver Eecke uit in Het Laatste Nieuws. "Ik heb geen stress. Want wat riskeer ik als ik op mijn bek ga? Niks. Ik word in juni 44 jaar, volgend seizoen bereik ik de leeftijdsgrens en is het gedaan. Ik geloof trouwens niet dat vrijdag beslissend wordt voor de titel. Zowel Anderlecht als Standard krijgen nadien nog gevaarlijke matchen. Maar om op je opmerking te antwoorden: natuurlijk zitten er een aantal scenario's in mijn hoofd. Geen beredeneerde plannetjes, wel ervaring waaruit ik kan putten. Al tijdens de opwarming en in de spelerstunnel voel je aan de sfeer wat er gaat gebeuren." [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties