Lebbeke kan Wilrijk naar provinciale sturen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Lebbeke kan Wilrijk naar provinciale sturen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wilrijk staat nog maar eens voor de match van de waarheid. In eigen huis kan Wilrijk de hoop op behoud levende houden door te winnen van rechtstreeks concurrent Lebbeke. Indien Lebbeke met de punten aan de haal gaat, is de degradatie voor Wilrijk een feit.

Door het grote gebrek aan punten buitenshuis is Wilrijk al heel de terugronde achteraan het klassement terug te vinden. De Antwerpse club geraakt maar niet weg van de voorlaatste plaats en moet absoluut zien te winnen tegen RC Lebbeke. Door te winnen in Wilrijk kan Lebbeke zijn eigen toekomst in vierde klasse veilig stellen. RC Lebbeke zou in ieder geval toch weer in de buurt komen van Schoten en Dilbeek.

SV Temse had gehoopt in extremis toch nog een onverwacht eindrondeticket in de wacht te slepen, maar dat zit er niet meer in. Temse wil de nederlaag tegen Grimbergen goedmaken door de drie punten te behalen tegen Opwijk. De tweede periodekampioen kan zich mits een zege terug in de top vijf van het klassement nestelen.

Dilbeek is na een zware thuisnederlaag weer in gevaar gekomen. Men gaat dit weekend dus vooral op zoek naar eerherstel. Indien er tegen Verbroedering Meldert een overwinning volgt, moet Dilbeek in staat zijn het behoud te verzekeren. Meldert doet nog volop mee in de strijd om de eindronde. Daarvoor moet Meldert wellicht derde worden en dus kan de fusieclub zich niet permitteren de achterstand op Berchem groter te laten worden.

Voor Rode-Verrewinkel zit het seizoen er eigenlijk al een tijdje op. Een stuntzege tegen Londerzeel kan het seizoen van de rode lantaarn toch een beetje glans geven. Met Rode-Verrewinkel en SK Londerzeel staan de laatste en de eerste in de stand tegenover mekaar. Op papier dus een makkelijke opgave voor leider Londerzeel, dat moet winnen om zijn eerste plaats te behouden.

Het is toch een verrassing te noemen dat SK Lebeke-Aalst nog altijd meestrijdt voor een plaats in de eindronde. In die context staat Lebeke-Aalst voor een zeer belangrijk weekend. Indien er tegen Schoten gewonnen wordt, kan enkel een mirakel Lebeke-Aalst van de periodetitel en de daaraan verbonden eindrondeplaats houden. Ploegen als Berchem en Meldert hebben er alle belang bij dat Lebeke-Aalst de periodetitel niet pakt. Schoten heeft de punten ook nog nodig in de strijd om het behoud en weet wat het te doen staat.

De eindrondekansen van Berchem hangen dus af van de prestaties van Lebeke-Aalst. Maar in de eerste plaats moet Berchem zien dat het de derde plaats kan behouden. Om dat doel te realiseren kan Berchem maar beter winnen van Kampenhout, want onder andere Meldert en Opstal volgen op de voet. Bij Kampenhout is het weer tijd voor resultaat, aangezien de drie verworven punten uit de match tegen Kontich dreigt te verliezen.

Na winst in de topper heeft Ukkel zijn achterstand op Londerzeel helemaal goedgemaakt. Ukkel staat nu op gelijke hoogte van Londerzeel, het wordt nog een razend spannende titelstrijd. Ukkel moet ook nu weer voor de overwinning gaan, want elk puntenverlies kan hen de titel kosten. Met Grimbergen treft Ukkel een ploeg die het steeds redelijk goed doet tegen de toppers. Ukkel zal de heenmatch, waarin drie rode kaarten vielen, nog niet vergeten zijn.

Eendracht Opstal is na enkele mindere prestaties uit de top vijf getuimdeld. Helemaal uitgeteld in de strijd om de eindronde is Opstal nog niet, de achterstand op Berchem bedraagt drie punten. Om zijn kansen gaaf te houden moet Opstal wel winnen van Kontich, de derdelaatste in de stand. Kontich denkt al lang niet meer aan de eindronde voor promotie, de laatste overwinning dateert al van 18 december. Kontich zal zich al mogen reppen indien het nog de eindronde voor het behoud wil halen, al is de klacht tegen Kampenhout in dat kader van groot belang.     

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties